Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy juthatok mielőbb a...

Hogy juthatok mielőbb a lakáshoz vagy az árához?

Figyelt kérdés

Édesanyám meghalt. A lakását én és a húgom örököltük. Eddig sima ügy is lenne, de furmányosan a húgom lányának kijárták a haszonélvezeti jogot, amibe anyu bele is ment (nem tudtunk róla). A lány 19 éves, szóval jó eséllyel előbb halok meg mint ő. Ilyenkor hogy jutok az örökségemhez?

Ráadásul most az egész pereputty ott lakik. Ehhez joguk van? Nem kellene valamit fizetniük, amiért ott laknak? Hiszen az én lakásom is.

2022. jún. 17. 13:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%

"Hogy juthatok mielőbb a lakáshoz vagy az árához?"

-keresel egy nagyon jól fizető munkahelyet

-nyersz a lottón

-bankot rabolsz

A hamradikat nem ajánlom mert úgysem sikerülne, a másodikra meg nagyon kicsi az esély így marad az első.

2022. jún. 17. 14:06
 2/15 anonim ***** válasza:
81%

A haszonélvezet holtig tart amíg ő él addig ő élvezheti lakás minden hasznát eladni is kizárólag az ő engedélyével lehetne.

Haszonélvezettel terhelt lakás így jóval kevesebbet ér a másik tulajdonosnak.

Kb mind ha nem örököltél volna semmit kivéve ha belemegy az eladásba de hát miért tenné.

2022. jún. 17. 14:08
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Szépen át játszották maguknak.
2022. jún. 17. 14:09
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket első, van már lakásunk kettő is. Én konkrétan az örökségemhez szerettem volna hozzájutni.

De akkor ezek szerint, majd talán a gyerekeim látnak belőle valamit, ha túlélik az unokahúgomat. Fantasztikus. Csomó pénzt költöttünk pedig rá.

Lehet bármi követelésem, ha olyat tesznek, ami csökkenti a lakás értékét? (Mondjuk lelakják?) Testvéreméknek van joguk ott lakni, ha a lány nem lakik ott? (Kollégiumba készül)

Esetleg megtámadható valahogy, ha mondjuk anyu nem volt beszámítható? Mert biztos vagyok benne, hogy nem tudta ő, hogy ezzel árt nekünk

2022. jún. 17. 14:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Eladhatod a rèszed
2022. jún. 17. 14:25
 6/15 A kérdező kommentje:
Ugyan ki venné meg és mennyiért? Te megvennél egy fél lakást, aminek akár 60-70 évig haszonélvezője van? Húgomnak eladhatnám, de egy rozsdás vasszögük sincs, nemhogy tízmillióik.
2022. jún. 17. 14:28
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

“… eladni is kizárólag az ő engedélyével lehetne.”

Ez nem igaz. A haszonélvező tudta vagy beleegyezése nélkül is eladhatod a részed.

Csak nem lesz senki, aki megvenné, ha egy 19 évesnek van rá haszonélvezeti joga.

2022. jún. 17. 14:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
El kell adni a házat.meg kell próbálni megszüntetni a közös vagyont akár bírósági úton,ha szerencséd van akkor erre van lehetőség a haszonélvezet mellett is.
2022. jún. 17. 15:06
 9/15 anonim ***** válasza:
77%
Miért nem ügyvédet kérdezel? Itt képzett qovid szakértőkből háborús szakértőkké vedlett kommentelők vannak. Lehet hülyeséget mondok, de ha anyád volt lehet volt apád is. Lehet az ő részéről örökölt részed felett lehet nem rendelkezhetett anyuka. Hallottam valami köteles részről is örökség kapcsán amiből csak nyomós érvvel lehet kibuxni az embert. Mivel én csak Putyin szakértő vagyok így még egyszer ügyvédet jevasolnék, akár többet is. Első tanácsadásért nem szoktak pénzt kérni. Azért adni illik.
2022. jún. 17. 15:09
 10/15 A kérdező kommentje:

Megyünk ügyvédhez is, de addig megkérdeztem itt, mert fel tudnék robbanni.

Apám nem volt a képben. 8 éves korom óta nem élte velünk. Azóta már meg is halt.

2022. jún. 17. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!