Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyetem osztondijat fizetett...

Egyetem osztondijat fizetett nekem, majd fizetesi felszolitast kuldott, hogy adjam vissza mert hibaztak? Vissza kell fizetnem?

Figyelt kérdés

Aktiv feleven voltam, betegseg miatt rendkivuli okbol jun. 5-en elfogadtak a passzivalasi kerelmemet es passzivra raktak.

Jun. 6-an meg kuldtek az osztondijat 50 000 forintot ahogy szoktak, majd ma - 2 hettel utana - jott egy level, hogy mivel passzivra kerultem ezert onnantol nem jart volna nekem az osztondij es hogy nezzem el nekik es fizessem vissza a megadott bankszamlara.

Na most en, felev elejen nem igy kalkulaltam az anyagiakkal. 50 000 nekem nagyon sok. Az hogy rendkivuli passzivra kerultem egy dolog, az az o felelosseguk lett volna hogy lezarjak az utalasi rendszert nekem es nem kuldik. De mar elkuldtek, es en nem igy kalkulaltam.

Komolyan nekik 50 000 mi, meg komolyan 2 napon mult a dolog es ezen ragodnak... Ha jun. 7-en fogadjak el a passzivalasi kerelmet akkor meg semmi bajuk?

Raadasul nem tehettem rola... Be is mentem az ugyintezokhoz hogy nem kell semmit fizetnem vagy valami azt mondtak nem. Fel is hivta elottem a kollegajat a csaj, es hatarozottan azt mondta hogy nem kell semmit fizetnem ha passzivra kerulok.

Picit guszti szerintem, hogy egy szemelyen, a sajat hibajukbol kovetelik fenyegetnek hogy 50 000 forintot fizessek vissza.

Nem en tehetek rola, hogy nem reagalnak idoben, meg nem figyelnek rendesen ezekre. O hibajuk, ok vallaljak a felelosseget. Nem hiszem hogy az en 50 000 jogosan, kemeny munka es kituno tanulmanyi eredmeny altal megszerzett, penzem miatt fog osszeomlani a suli meg a kollegiumuk.

Ertem, hogy felszolitanak hogy fizessem vissza, de jogilag valoban vissza kell fizetnem? Ezert kirughatnak ha nem fizetem?

2022. jún. 14. 20:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vissza kell fizesd
2022. jún. 14. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Igen, vissza kell fizetned.
2022. jún. 14. 20:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom.

Most neztem meg a HKR-t es van vagy 3 - 4 fele osztondij.

Abbol a "tanulmanyi osztondij" az amiben en reszesultem jogosan.

Viszont ott sehol nem ir ilyesmit, hogy szuneteltetni kellene az osztondij folyositast, vagy vissza kell nekem fizetni.

A tobbi osztondijnal viszont valoban irja, hogy szunetel a folyositas.

De ismetlem, en tanulmanyi-t kapok, ez a neve a neptunban is.

2022. jún. 14. 20:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Vissza kell fizetni, de az utalás összegét levonhatod belőle.
2022. jún. 14. 20:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

ami nem jár, az nem jár

Sajnos ezt vissza kell fizetned.

2022. jún. 14. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Ha passzív vagy, akkor nem jár.

Akkor, amikor kérdezted, még nem vették észre a hibát.

Megesik.

Utald vissza.

2022. jún. 14. 21:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Vissza bizony!
2022. júl. 10. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!