Egyetem osztondijat fizetett nekem, majd fizetesi felszolitast kuldott, hogy adjam vissza mert hibaztak? Vissza kell fizetnem?
Aktiv feleven voltam, betegseg miatt rendkivuli okbol jun. 5-en elfogadtak a passzivalasi kerelmemet es passzivra raktak.
Jun. 6-an meg kuldtek az osztondijat 50 000 forintot ahogy szoktak, majd ma - 2 hettel utana - jott egy level, hogy mivel passzivra kerultem ezert onnantol nem jart volna nekem az osztondij es hogy nezzem el nekik es fizessem vissza a megadott bankszamlara.
Na most en, felev elejen nem igy kalkulaltam az anyagiakkal. 50 000 nekem nagyon sok. Az hogy rendkivuli passzivra kerultem egy dolog, az az o felelosseguk lett volna hogy lezarjak az utalasi rendszert nekem es nem kuldik. De mar elkuldtek, es en nem igy kalkulaltam.
Komolyan nekik 50 000 mi, meg komolyan 2 napon mult a dolog es ezen ragodnak... Ha jun. 7-en fogadjak el a passzivalasi kerelmet akkor meg semmi bajuk?
Raadasul nem tehettem rola... Be is mentem az ugyintezokhoz hogy nem kell semmit fizetnem vagy valami azt mondtak nem. Fel is hivta elottem a kollegajat a csaj, es hatarozottan azt mondta hogy nem kell semmit fizetnem ha passzivra kerulok.
Picit guszti szerintem, hogy egy szemelyen, a sajat hibajukbol kovetelik fenyegetnek hogy 50 000 forintot fizessek vissza.
Nem en tehetek rola, hogy nem reagalnak idoben, meg nem figyelnek rendesen ezekre. O hibajuk, ok vallaljak a felelosseget. Nem hiszem hogy az en 50 000 jogosan, kemeny munka es kituno tanulmanyi eredmeny altal megszerzett, penzem miatt fog osszeomlani a suli meg a kollegiumuk.
Ertem, hogy felszolitanak hogy fizessem vissza, de jogilag valoban vissza kell fizetnem? Ezert kirughatnak ha nem fizetem?
Nem tudom.
Most neztem meg a HKR-t es van vagy 3 - 4 fele osztondij.
Abbol a "tanulmanyi osztondij" az amiben en reszesultem jogosan.
Viszont ott sehol nem ir ilyesmit, hogy szuneteltetni kellene az osztondij folyositast, vagy vissza kell nekem fizetni.
A tobbi osztondijnal viszont valoban irja, hogy szunetel a folyositas.
De ismetlem, en tanulmanyi-t kapok, ez a neve a neptunban is.
ami nem jár, az nem jár
Sajnos ezt vissza kell fizetned.
Ha passzív vagy, akkor nem jár.
Akkor, amikor kérdezted, még nem vették észre a hibát.
Megesik.
Utald vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!