Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyit kap az, aki illegálisa...

Mennyit kap az, aki illegálisan tartott fegyverrel megvédi magát, végezve a támadóval?

Figyelt kérdés

2022. jún. 13. 15:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit illegális fegyvertartásért lehet. Maximum 8 évet. De a jogos önvédelemnek meg kell állnia, különben még azért is kaphatsz!
2022. jún. 13. 15:52
 2/16 anonim ***** válasza:
97%

Jogos önvédelemből megölheted, pl. ha behatol a házadba, az életedet fenyegeti. Keress rá a kitételekre.

Azért nem büntetnek, ha jogos, de ettől független az illegális fegyvertartás, 2-8 év.

2022. jún. 13. 16:10
 3/16 A kérdező kommentje:
Ja tehát ha illegálisan tartott fegyverrel megölök valakit, annyit kapok, mintha illegálisan tartottam volna fegyvert? Valahogy ennek nincs sok értelme. Azt várnám, hogy sokkal súlyosabb a büntetés. Nincs sok logika a jogban...
2022. jún. 13. 16:13
 4/16 anonim ***** válasza:
15%
A nem vagy beszámítható semmit. Ha fajgyűlölőt, vagy antiszemitát, homofóbot lősz le vele max 1 év felfüggesztve. Fordított helyzetben 10 év letöltendő minimum. Ha hivatalos személy vagy, vagy politikus, akkor max 1-2 év felfüggesztett. Fordított helyzetben meg minimum 30 év. Egyéb esetben átlagosan 6 év.
2022. jún. 13. 16:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Van benne logika, de látom nem jött át neked a lényeg.
2022. jún. 13. 16:39
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

"ha illegálisan tartott fegyverrel megölök valakit, annyit kapok, mintha illegálisan tartottam volna fegyvert"

Nem azért kapsz mert megölsz valakit! Az önvédelem jogosságát nem befolyásolja az eszköz jogszerűtlen volta.

A büntit a fegyver miatt kapod.

2022. jún. 13. 16:43
 7/16 A kérdező kommentje:
Jó, de azt gondolnám, némileg befolyásolja az önvédelem jogosságát, az emberölést az, hogy illegálisan tartott fegyverrel követték el, azaz nem követhették volna el normális esetben. Teljesen más fegyvert tartani, és megölni vele egy embert...
2022. jún. 13. 16:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem így van, nem számít súlyosbító tényezőnek.

Úgymond külön vizsgálják a jogos védelem jogszerűségét és arányosságát és külön ügyben vizsgálják a lőfegyverrel való visszaélést.

2022. jún. 13. 17:09
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit? Semmit, ha jogos az önvédelem. Hiszen a fegyver a támadónál/behatolónál volt, elvettem tőle és elsült. Ez persze csak akkor áll, ha nem távcsövessel szedted le, vagy pisztollyal de messziről, ezt a ballisztikus megmondja. Ha viszont közvetlen közelről lősz, akkor kikaptam a kezéből és lőttem. Természetesen a fegyver a behatoló/támadó kezében volt eredetileg.
2022. jún. 13. 17:39
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ja tehát ha illegálisan tartott fegyverrel megölök valakit, annyit kapok, mintha illegálisan tartottam volna fegyvert?"

Most ugye abból indulunk ki, hogy mást nem követtél el. De akkor mért kéne többet kapnod? Pont annyit kapsz amennyit elkövettél. Ha még többet szeretnél ülni akkor azzal az illegálisan tartott fegvyerrel rohanj ki az utcára és mészárolj olyan járókelőket akik előtte hozzád sem szóltak. Úgy többet fogsz kapni.

2022. jún. 13. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!