Ha kertészkedek és valaki késsel megtámad, akkor a nyakának eshetek láncfűrésszel? A Btk szerint arányosnak kell lennie az önvédelemnek.
Figyelt kérdés
Mivel ő kés tud halálos sebet okozni, így a láncfűrész arányos önvédelmi eszköz ebben a helyzetben.2022. jún. 11. 18:22
11/18 Micimacko67 válasza:
#9 a locsolást kifelejtetted...
12/18 anonim válasza:
Nem látom azt a szituációt, hogy valaki lát téged láncfűrésszel mondjuk fát metszeni, és eszébe jut:évek óta ki akarom nyírni a Ferit, Most jött el a tökéletes alkalom.
Aztán neked egy egy nyeszlet pengével.
Valahogy nem reális.
13/18 anonim válasza:
Pedig csupán poénnak szántam... tükrözve, mi mindenbe bele lehet már kötni.
14/18 anonim válasza:
Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy ne legyen éles a láncfűrész fogazása, azaz ne legyen olyan könnyű a vágás.
15/18 Thunderfairy válasza:
Én sem láttom ezt a szitu-t. ott dolgozik valaki láncfürészel és bepróbálkozak egy semmit se érő késsel. Oda se mernék menni. Nagy esélyel troll kérdésel van most dolgunk.
16/18 anonim válasza:
Kedves kérdező, én pont valami hasonlón gondolkodtam a minap. Mi történik, ha én lehajolok bekötni a cipőmet, és eközben hirtelen valaki rám támad két fogpiszkálóval? Ilyen esetben én használhatom a két cipőfűzőmet fegyverként a védekezésben? Én teljesen egyenrangúnak érzem a dupla fogpiszkáló ellen. Na de mi történik ha harc közben a támadóm elveszíti az egyik fogpiszkálóját? Ilyenkor én köteles vagyok az esélyegyenlőség oltárán feláldozni az egyik cipőfűzőmet (amennyiben még nem vesztettem el az összecsapások során), vagy használhatom továbbra is mindkettőt?
17/18 anonim válasza:
Ahogy előttem írták,total értelmetlen.
PL:Vagyis látom hogy Béla láncfűrésszel vágja a fát,és eszembe jut hogy Béla rosszat tett velem és most neki megyek késsel..
Mennyire ésszerű?
De kérdésre a válasz:
Igen,láncfűrészel megvédheted magad.
18/18 anonim válasza:
Szerintem az egész történet véget érne ott, hogy "ahogy rád támadt, az ijedtségtôl és meglepetéstôl hirtelen megfordultál és védekezésként felemelted a kezed", amiben történetesen benne volt a láncfûrész, a támadó meg beleszaladt. Ezért tuti nem marasztalnának el, mert ez szinte ösztönös mozdulat, mielôtt bármit is lenne idôd mérlegelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!