Kaptam privát levelet egy illetőtől, melyben sérteget. Kitettem a a levelét a nyilvános oldalra. Ezért beperelhet ? Ez levéltitok megsértése ?
"másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve"
"A bűncselekmény jogi tárgya másnak zárt küldeményben, illetve elektronikus hírközlő hálózat útján továbbított közlés tartalmának titokban maradásához fűződő személyiségi joga."
Majd egy jogász válaszol, ha átkerült a törvények/jog topikba, de szerintem a lényeg a "másnak" szó, vagyis harmadik fél nem férhet hozzá üzenethez. Te a címzett vagy, így nem sértettél levéltitkot. Hogy egyéb vétség-e, ha valamilyen kárt okozol neki a közzététellel, az más kérdés.
Ez nem levéltitok megsértése.
Egyébként én is tettem már ki mocskolódó privát levelet. Ott egyértelmű volt az is, hogy melyik válaszokat írta a kérdéshez a privát üzenet írója. Többet nem is mert hozzászólni. :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!