Széljegyben rossz lakcím. Van jelentősége?
Sziasztok,
Vettem egy ingatlant 5 hete. Mondom lekérem már a tulajdoni lapot mi a helyzet. Ott van, hogy tulajdonjog bejegyzése iránti kérelem viszont olyan lakcím van mellé feltüntetve ahonnan már vagy 3 éve elköltöztem, és kormányablakban jeleztem is anno. Lakcím kártyám is azóta új értelemszerűen.
Van ezzel teendő? Földhivatalnál külön kell lejelenteni a címet? 5 hete ülnek rajta az normális?
#3 Az ott szereplő lakcímnek abban van szerepe, hogy bizonyos legyen a személye. A későbbi lakcímváltozás nem számít, az számít amikor az adott szerződést kötötték vagy ügyet intézték ami a széljegyre kerül. Ez rövid idő után amúgy is eltűnik, amikor megtörténik a tulajdoni lap módosítása a széljegyben jelzettek szerint.
Nagy valószínűséggel nincs jelentősége, de ezt előre nem lehet tudni. Ha utána hibás adat kerül a tulajdoni lapra akkor sok ezer forintért fogják csak javítani, hiszen látta a hibát és nem jelezte. Ha még most jelzi, hoyg a hivatal téved akkor ezt elkerülheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!