Gyerektartás nem fizetése, végrehajtást kérjek vagy feljelentést tegyek a rendőrségen?
Én kifigyelném, hogy hol dolgozik, stb. erről bizonyítékot készítenék, és úgy tenném a feljelentést, ill. először figyelmeztetném, hogy ha nem ad pénzt azonnal, akkor feljelented. Attól már jobban fél, hiszen kereshet másik munkát, és nem tudom, milyen gyorsan találna, főleg ha azt mondod, hogy ezt mindig eljátszod, akárhányszor új helye lesz.
De egy autó sincs a nevén?
Nincs a néven semmi, anyja néven van a kocsija is.
Hiába mondtam, hogy feljelentést teszek, nem érdekli őt.
Nem a markom tartom, ez a gyerekeknek jár. Már a kapcsolatot sem tartja velük, tavaly ugyanez volt a menetrend, akkor 3 hónapig nem jelentkezett. Úgy vannak vele, ő is és a szülei is, hogy ha nem vesznek róluk tudomást, akkor nem is léteznek.
Kormányhivatalokban lehet kérvényezni a gyermektartási díj megelőlegezését. Ezt az állam biztosítja, majd a Neked folyósított összeget behajtja a tartásra kötelezettnél (apa).
Ha az apa a kormányhivatal felhívására nem fizeti ki a Neked folyósított összeget az államnak, akkor átadják behajtásra az adóhatóságnak.
Rendőrségnek ehhez semmi köze!
Milyen feljelentésről beszéltek? Nem lopott, vagy rabolt. Egyszerűen nem teljesíti a kötelezettségét, tehát tartozik a kérdezőnek, mint jogosultnak. Ez még csak nem is bűncselekmény...
Itt találsz leírást a megelőlegezett gyermektartásdíj kérelmezéséről:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!