Miért illegális az ha egy cég kivitelezője aki egyéni vállalkozó a cég irodájában dolgozik?
Dolgozok egy cégnél, én alkalmazott vagyok, de van aki egyéni vállalkozóként bedolgozik nekünk. Kapott asztalt és munkaállomást, viszont többször is elhangzott hogy ez nem hivatalos és ne beszéljünk róla hogy néha bent van, mivel ő nem alkalmazott csak kivitelező (egyéni vállalkozó) és egy ellenőrzés során ha megtudják hogy van neki kvázi helye az irodába és pl heti 2x bent van akkor megbüntetik a céget.
Na ezt valaki el tudná magyarázni? Mintha a cég hivatalosan nem biztosíthatna valakinek helyet az irodába ha nem alkalmazott, de hogy miért nem azt nem értem. Amúgy nincs trükközve hogy amúgy ő is bejár 8 órát dolgozni, ő teljesen kötetlen munkaidőben dolgozik és akkor jár be amikor akar, ezért kapott asztalt hogy ha együtt kell dolgozni akkor sokszor személyesen jobb.
" A cég telephelyén, a cég eszközein, a cég tevékenysége érdekében végzett munka az tulajdonképpen munkaviszony."
Nálunk a cégnél gyakorta jöttek be informatikusok, beállítani routert, meg hálózati védelmet, meg mindenféle ilyen dolgokat, volt hogy hetekig, hónapokig ott dolgoztak tőlem 8 méterre, a cégünk telephelyén, a cégünk eszközein, a cég tevékenysége érdekében csinálták, kaptak asztalt, gépet, vonalat, kávét, még kis kukát is az asztal mellé. Mégsem sopánkodott senki sem azon, hogy ezek most rejtett foglalkoztatottak, vagy ilyesmi. Mi a különbség, ők miért nem voltak rejtett foglalkoztatottak?
Fura ez mert pl egy rendszertervezést úgy hogy ő nem lehet bent az irodában kb megoldhatatlan lenne.
Én tényleg azt hittem a főnök csak túlreagálja de akkor valós a félelme.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!