Ha jól emlékszem, Angliában volt, és a 19. század második felében. De egyikben sem vagyok egész biztos.
A házakból az emberek végignézték, ahogy a gyilkos megkéseli a nőt, aki segítségért kiált, a támadó elmenekül, de senki nem megy le a nőhöz, így a támadó visszatér, és megöli a nőt. Elég sokszor emlegetett eset, leginkább a be nem avatkozó megfigyelők pszichológiájával összefüggésben szokták felhozni.
2022. máj. 25. 00:11
1/4 anonim válasza:
Kitty Genovese gyilkosság és ez az USA-ban volt és nem a 19. században hanem 1964-ben. De mint kiderült valójában még az se volt igaz, hogy senki sem segített, hanem senki sem látta, hogy mi történik pontosan mindenki azt hitte, hogy csak egy hisztis szerelmespár vagy részegek őrjöngenek, ráadásul az áldozat is olyan helyen esett össze, ahol senki sem láthatta, így mindenki azt hitte, hogy szimplán csak elment ezért nem látják.
Szerintem amúgy kevered Hasfelmetsző Jack-el ő volt aktív a 19. század végén (1888-ban) Londonban.
2022. máj. 25. 00:24
2/4 A kérdező kommentje:
Jól összekevertem mindent. Köszönöm a választ, rémlett, hogy azóta átértékelték az esetet. Valamiért mintha minden híres pszichológiai példáról meg kísérletről (Milgram, Zimbardo) kiderülne utólag, hogy nem is úgy volt meg nem is az volt.
2022. máj. 25. 00:29
3/4 anonim válasza:
A kérdést már pontosan megválaszolták, de ha érdekel maga a téma, az ID-t (Investigation Discovery) tudom ajánlani, ebből is készült egy rész az Emlékezetes bűnügyek sorozatban, valamint van egy másik érdekes sorozat ugyanitt, A leggonoszabb a címe, Dr. Michael Stone és Dr. Kris Mohandie igazságügyi pszichológusok vezetik felváltva, ők egy-egy adásban három sorozatgyilkost próbálnak elhelyezni egy 22-es skálán, hogy ki a leggonoszabb közülük.
2022. máj. 25. 00:56
4/4 anonim válasza:
Valójában a "nem cselekvő nézők" számát a tetthelyre nyíló ablakok számából adták meg, vagyis hogy hányan láthatták volna. Emellett az egyik lakó zavarta el a gyilkost, s legalább ketten is hívtak segítséget, de sokan otthon se voltak, nem hallották vagy ahogy az első is írta, másképp értelmezték a hallottakat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!