Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mondjak le a hagyatékról?

Mondjak le a hagyatékról?

Figyelt kérdés

Nem tudom ez hogy működik, édesapám áprilisban elhunyt a győri kórházban, együtt laktunk egy kicsi faluban Győr mellett.

Na most behívtak a falusi önkormányzatra, azt mondták mivel semmi vagyontárgya nem volt apumnak írjak egy nemlegességi nyilatkozatot hogy lemondok a hagyatékról. Így előbb és olcsobban megúszom az egészet és a hagyatéki eljárást is törlik.

18évesen a ház amiben laktunk az én nevemre került, viszont nem tudom hogy ez a Földhivatalba le van e jegyezve, ezért ennek utána kell járnom.

Szóval, ha az én nevemen van a ház akkor szerintetek aláírjam a lemondást?

Győrbe kéne bemennem közjegyzőhöz, ez akár 2-3 hónap is lehet és fizetni is kell a jegyzőnek mert ő intézi a papírmunkát, örökségi bizonyítványt. És ugye semmit nem öröklök

2022. máj. 19. 09:05
 1/7 qkker1 ***** válasza:
100%

"írjak egy nemlegességi nyilatkozatot hogy lemondok a hagyatékról."

Nem a hagyatékról mondasz le, hanem bejelented, hogy nincs hagyaték, és a hagyatéki tárgyalásról tekintesz el!

2022. máj. 19. 09:26
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Ha nincs hagyaték, nincs miről lemondani. De azért azt jól gondold át, hogy tényleg nem örökölsz-e apád után semmit! Nehogy az legyen, hogy kiderül, van a nevén valami nagyobb értékű ingó vagy ingatlan vagyon.

A földhivatali papírokat neten keresztül is ki tudod kérni.

2022. máj. 19. 09:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ezt nem tudtam mindenképpen utána járok
2022. máj. 19. 09:30
 4/7 kovpet ***** válasza:
100%
Igen, a tulajdoni lapot le tudod kérni ügyfélkapun és még ingyen is van az első kettő (évente), ha jól emlékszem. Neked jelenleg nem kell hiteles, elég a nem hiteles. Ugyan az van rajta, csak a hiteles az digitálisan alá van írva, ez neked most felesleges.
2022. máj. 19. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Nem ovlt az öregnek 100 forintja sem, amit örökölhetnél?

Ez azért elég fura... Okké, a lakást értem, de nem cak ingatlanja van az embernek..

2022. máj. 19. 11:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem volt neki, a házat pedig rám íratta 2015ben.
2022. máj. 19. 13:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a hagyatékról mondasz el, hanem kijelented, hogy nincs olyan mértékű/típusú hagyaték, amihez közjegyzői hagyatéki eljárás kellene. (Ingatlan, személygépjármű, hajó, bankszámla, kincstárjegy... bármi, ami nyilvántartásban szerepel, és csak hagyatékátadó végzéssel írható át a nevedre), illetve nincs jelentős készpénz, műkincs, festmény...
2022. máj. 20. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!