Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A művi meddővé tétellel...

A művi meddővé tétellel kapcsolatban miért nincs élénk "az én testem, az én döntésem" vita?

Figyelt kérdés

Az abortusz kapcsán világszerte megy a vita, eszmecsere, ugye jellemző jelige az "én testem, én döntésem".

Az elköttetés kapcsán miért nincs semmi hasonló?

Én például fontolgatom hogy szeretném megcsináltatni, de tilos számomra. Pedig nagykorú, cselekvőképes vagyok. Milyen jogon tiltják? Miért nincs jogom rendelkezni a saját reprodukciómról?

(Igen, tudom hogy környező országokban van rá fizetős lehetőség, de engem most elvi oldalról érdekel a dolog.)

Várható ebben változás? Lehetne tenni valamit, hogy változzon a dolog, és nagykorú ember szabadon dönthessen végre a saját szaporodásáról?

Miért szigorúbb ennek a szabályozása mint az abortusznak??

2022. máj. 18. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
9%
Ircsátok csak magatokat maygarok, majd mi zsaprodunk helyetetek is!
2022. máj. 18. 09:41
 2/5 A kérdező kommentje:

A fogamzásgátlás nem "irtás".

2022. máj. 18. 09:43
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon egyszerű; indíts ezzel kapcsolatban egy mozgalmat, és ha sok sorstársat találsz, akkor együtt hallathatjátok a hangotokat, és akkor talán változnak a törvények is.
2022. máj. 18. 09:55
 4/5 A kérdező kommentje:

Egyébként jó lenne, de épp arra lennék kíváncsi hogy lehetnek-e egyáltalán "sorstársaim", ha vannak akkor miért nem tesz senki semmit. Abortusz témában (mindkét oldalon, pro és kontra) sok a szerveződés, aktív munka folyik, folyamatos a társadalmi párbeszéd.

Erről meg egy szó sincs, azt se tudom hány embert érinthet.

2022. máj. 18. 10:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy sorstársad mindenképpen van. Én is megcsináltatom majd előbb-utóbb, de csak külföldön lehet jó drágán :( Nem hiszem egyébként, hogy ezen változtatni tudnánk, mert annyi embert szerintem nem érint. Marad a külföld.
2022. aug. 1. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!