Házfelújítás, bővítés. Nekem nem jár semmi?
A férfjem az édesanyjától kapott egy családi házban 1/2 tulajdonjogot. Azt tudni kell a házat legalább 10 de van már az 15 is, hogy nem lakta senki. Ebből kiindulva az állapota se nem modern se nem jó. Nem laktunk 1 napot sem ebben az ingatlanban, hanem albérletben vagyunk jelenleg is, melynek költségeit 100%ban én fizetem. Mivel sajnos nem állunk úgy anyagilag, hogy saját házat vegyünk a mai megfizethetetlen ingatlanárak miatt, így a döntés a kapott lakás felújítása lett. Családot tervezünk a jövőben így fiatal házaspárként kihasználtuk a babaváró hitelt, mert hitelek terén még talán ez mondható megfizethetőnek. A problémák a hitelfelvétel után jöttek elő. A hitel az én nevemen van, ő adóstárs. Lehet naiv voltam mert úgy gondoltam, hogy mivel házasságban élünk mindenben kiveszem a részem, anyagi szinten a fizetésem rámegy a kiadásainak...majd én is tulajdonrészt kapok a felújított/bővített ingatlanban. A férjem azonban kijelentette, hogy nem, ráadásul anyósom sem akarja ezt. Nem vagyok egy költekező típus, mindig ott segítek ahol tudok. Megmondom őszintén csalódott vagyok. Most ott tartok, hogy fizetem az albérletet ahol az építkezés végéig lakunk, fizetem a hitelt, a bevásárlásokat, segítem fizikailag a házfelújítás/bővítés munkálatait, de belül meg tudom, hogy ez a sok befektetés megy a levesbe ha esetleg odáig jut egyszer köztünk a helyzet, hogy el kell váljunk. A fizetésem fele a férjeméhez képest. Ő a bevételét a házba fekteti, amit meg is beszéltünk, és mindeddig míg tudomást nem szereztem arról, hogy nem egyenlő részben részesülünk majd a befektetésből- nem egy rossz dolognak hittem. Rettentő csalódott vagyok, hiszen nem ilyen irigy embernek ismertem meg. Sajnos nekem meghaltak a szüleim, nincs hozott vagyonom, viszont ami megtakarításom volt az a férfemnek adtam amikor elkezdtük a bővítési munkálatokat. Az ő szülei élnek, nagyon jó anyagi körülmények között, mindkét félnek van 2-3 lakás a nevén.
Úgy éreztem, hogy megbíznak bennem anyósék, szeretnek is, hiszen nem az jött át sohasem, hogy ennek az ellenkezője a valóság. Tudják mik a terveink a jövőre nézve, hogy egy családot szeretnénk egy biztonságis kozos otthonban ami a miénk.
Vajon nekem mindent le kellene nyeljek és, mint egy bankár fizetni úgy, hogy közben nem tudom mit hoz a holnap? Rosszul gondolom, hogy a pénzemért és munkámért nem lehetek én is annak a gyönyörű háznak a részese amiért megdolgozok nap mint nap? Nem tudom mit tegyek.
"Nem valószínű, hogy ki akar téged használni."
Á nem! Csak a kérdező fizeti most is a lakbért, az ő nevére lett felvéve a hitel, és semmit nem kap cserébe. Egy aranyásó pasi, aki a nőjén élősködik.
Ja, és még a megtakarítását is neki adta.
Kérdező, elég nagy balek voltál, már bocs.
Nincs kihasználva? Hiszen ő fizeti a teljes albérletet. Amit lehet önző vagyok, de én nem tennék. Az ő nevén van a Hitel, fizeti a kaját, tisztító, mososzereket (ugye bevásárlást írt, gondolom ebbe az is benne van)
Segíti az újításokat is. Ez erős túlzás. Rendben, hogy nem akarja, hogy része legyen benne, de akkor miért hagyta, hogy mindezeket magára vállalja???
Ha már házastársak vagytok, akkor nincs ilyen a jog és a törvény előtt, hogy ki vette fel ezt/azt a hitelt, vagy ki mire költötte az újonnan megkeresett pénzét.
Ha válnátok, akkor ami pénzt a házba tettetek annak az értéke feleződne köztetek. A férjed pénzének a felét is megkapnád, amit ő az ingatlanba tett, vagy a házasságkötésetek óta gyűjtött akár.
A bíróság azt nézné hogy na a házasságkötés óta ketten együtt tettetek bele abba a házba 15 milliót, akkor te abból megkapnál 7,5 milliót (vagy annak megfelelő tulajdonjogot).
miert nem kozosen fizetitek az alberletet?
hogyan vettel fel hitelt, ha nem vagy tulajdonos?
babavaro hitelt hazasparok egyutt vehetik igenybe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!