Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezzel bajba sodorhatom magam?

Ezzel bajba sodorhatom magam?

Figyelt kérdés
Ma délután telefonon fel akartam hívni az elsőfokú bíróság büntetőirodát, hogy a károm mikor kapom meg, egy robogó, valamint szerszámok. Két éve milliós nagyságrendben loptunk a munkahelyünkről. A bíróság lefoglalásokat, vagyonelmobzásokat almalmazott. Viszont egy robogó és szerszámok visszajárnak nekem. A telefon mindig foglalt volt, mérgemben egy üzenetet írtam a bíróságra, hogy az irodisták biztos melléteszik a telefont, hogy ne zavarják. Ez feldühített, ráadásul multhéten is beszéltem az irodistákkal, tiszta hükyeséget mondtak, többet nem hívom őket. Lehet bajom belőle? Ilyen, hogy hamis vád?

2022. máj. 12. 23:19
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Mész levike mellé a börtönbe.
2022. máj. 12. 23:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem megyek, felfüggi lett 2 év 4 évre, volt kolléga pénzbüntetéssel megúszta. Akartam írni, hogy nem káromat, hanem tulajdonomat mikor kapom vissza. Nem jól írtam. Abból semmi bajom nem lesz, hogy azt az üzit küldtem a bíróságnak, hogy biztos mellé teszik a telefont, meg a multhéten is telefonban is hülyeségeket beszéltek, meg hogy többet nem hívom őket, hogy ezeket írtam, lehet, lesz e bajom belőle? Nem szeretnék a felfüggi mellé egy hsmis vád bűncselekményt elkövetni.
2022. máj. 12. 23:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Nagyobb, vagy jelentős értékre elkövetett lopás bűntettét mint társtettes megúsztál egy felfüggesztettel, de még te vered az asztalt bármiért is?

Szerintem kussolj be, és "tűnj el a képből". Örülj a roh'dt szerencsédnek!

2022. máj. 13. 08:10
 4/8 A kérdező kommentje:
DK-s! Meg, mert eddig büntetlen előéletű voltam. Ne szólj bele, ha nem tudod miről volt szó a bíróságon. Nem te voltál ott, hanem én.
2022. máj. 13. 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:

#4-nek (kérdezőnek):

Az lehet hogy nem voltam ott, de amit leírtál, az világos képet adott.

Vagy esetleg tévedtem volna az ellened felhozott vádban? Nem hinném.

És megjegyezném hogy ha én többszörös, különös visszaesőként azt mondom neked hogy r'hadt szerencséd volt, akkor elhiheted!

Megbaxhatod a büntetlen előéletet mert biztosra veszem hogy ráadásul folytatólagosan követtétek el, és itt már annyi a minősítő körülmény, hogy iszonyú szerencséd volt. Bár most fejből nem vagyok teljesen biztos benne, de asz'szem erre a BTK már KÖTELEZŐ jelleggel, LETÖLTENDŐ szabadságvesztést ír elő. A bíró viszont egyéni mérlegelési hatáskörében felülbírálhatja. Itt valszeg ez történt.

2022. máj. 13. 19:19
 6/8 anonim ***** válasza:

És akkor még nem számoltam bele a szerencse-szériádba azt, hogy az ügyész nem fellebbezett. Mert ezt is tudom.

Honnan?

Hogy akkor a sitten végzitek!

2022. máj. 13. 19:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem értek hozzá, írd már le v linkeld be, hogy a BTK hol tartalmaz ilyet, hogy kötelező ezért a 12 millós kárért börtön.

Bíróságon vagy hol dolgozol?

2022. máj. 13. 20:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Utánanéztem, a te esetedben nem volt kötelező. De ha nem ketten vagytok hanem hárman, akkor már igen!

Egyébként már írtam, hogy mi az ábra velem. Többszörösen büntetett előéletű vagyok, és az esetek nagy részében saját magamat védtem.

12 milla?

Tehát elsőrendű vádlott voltál folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett lopás bűntettében mint társtettes.

És megúsztad felfüggesztettel.

Gratulálok!

2022. máj. 13. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!