Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joga van hozzá?

Joga van hozzá?

Figyelt kérdés
Sziasztok, adott egy rövid kis szituáció, aminek során a jegyellenőr (kalauz) a vonaton elkérte az én és a barátaim személyijét, valamint rongálással gyanúsított. A személyiket lefényképezte. Véleményem alapján ez nem igazán van helyén, viszont azért szeretnék biztosra menni. Joga van ehhez, vagy sem? Ha nincs, akkor esetleg valami ezt a tényt alátámasztó törvény van? Keresgéltem ezzel kapcsolatosan, de hasonlót nem igen találtam. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, hatalmas segítség!

2022. máj. 10. 22:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs joga elvenni a személyiteket (ti pedig nem vagytok kötelesek átadni), de joga van (indokolt esetben) ott tartani a vonaton és rendőrt hívni. Nem gondolom, hogy a második alternatíva annyira kényelmes lett volna a számotokra.
2022. máj. 10. 22:47
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

1.) Nincs joga ellenőriznie

2.) Ti adtátok oda (mert elkérni, elkérheti :D de te megtilthatod:)

3.) Csak hatósági személy igazoltathat (pl.: nem csak rendőr, de akár még Katasztrófavédelmi is)

-

4.) Ha ilyen történik legközelebb, megtagadod bármiféle hivatkozás nélkül. És tájékoztatod, hogy ha továbbra is folytatja a szabálysértési cselekményt, akkor hatóság bevonását fogod segítségül kérni.

2022. máj. 10. 22:55
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Személyi igazolványt csak hatósági személynek vagy köteles odaadni. A kalauz nem az. Nincs joga elvenni tőled.

De ha tényleg rongáltatok valamit a vonaton, akkor remélem, hogy legközeleb a herezacskódat lyukasztja ki a jegyed helyett te csövesbánat! :D Hát mi a rongybatekert kutyafüléért kell az amúgyit gatya állapotban lévő vasutat még tovább rongálni? Mié'????

2022. máj. 10. 22:57
 4/14 anonim ***** válasza:
59%
hányan voltatok? Hány szifont hozott ki azóta a nevetekben Westel-ből előfizuval?
2022. máj. 10. 23:07
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

2# a katasztrófás közfeladatot ellátó személy. A kalauz is.

A rendőrök egyedül hivatalos személy.

Kérdésre: a kaller valószínűleg nem lefotózta a szig-et, hanem az mrz sávot szkennelte be az erre alkalmas okoskészülékkel, hogy így tegye meg a feljelentést veletek szemben.

2022. máj. 11. 00:17
 6/14 anonim ***** válasza:
25%

Ti hol a fenébe éltek gyerekek?! A katasztrófavédelem is rendvédelmi szerv, ergó hivstalos személy a tűzoltó is.

Hogyne kérhetné el a személyit a jegyellenőr?! A közteres is elkérheti és az is közfeladatot ellátó személy.

De milyen magabiztosan állítjátok a baromságot :D hihetetlen

2022. máj. 11. 00:36
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

#5.) ÖTÖS hülye vagy

#6.) HATOS hülye vagy

#️⃣5️⃣.) A katasztrófavédelmi személy is igazoltathat !

Hivatalos személynek minősül, és rendelkeznek igazoltatási jogkörrel.

#️⃣6️⃣.) Közteres valóban igazoltathat, de polgárőr már nem ! Egy sima mezei 8 általánossal sem rendelkező JEGYELLENŐR MEG VÉGKÉPP NEM IGAZOLTATHAT !

- Szerinted mi a francért kapnak segítségül közterest a BKV jegyellenőrök?

- SŐT ! Az intézkedő rendőr még át sem adhatja a bliccelő személyi adatait a jegyellenőrnek. A BKV csak a rendőr-kapitányságról kérheti el!

✅ Zrinyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre jártam, de ha tudnátok olvasni - akkor GOOGLE-be beírjátok és mindenre választ kaptok, egyetemi végzettség nélkül is... De a hülyeséget azt kenitek-vágjátok...

2022. máj. 11. 01:14
 8/14 anonim ***** válasza:
48%
Elég szégyen hogy zrínyisként nem tudod mi az hogy igazoltatás. Én meg nem azt írtam hogy minden közfeladot ellátó azemély elkérheti. Mondom ezt úgy hogy annak az egyetemnek a jogutódjára jártam
2022. máj. 11. 02:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Rongálással gyanúsított?

Meséld már el miért, és mit csináltál,legyszi!

Engem valahogy sose gyanusított senki rongálással.

2022. máj. 11. 04:29
 10/14 Fsms ***** válasza:
100%

Rongálással nem gyanúsíthat. Rendőrt kellett volna hívnia ebben az esetben.

Ehhez biztosan nincs joga. A gyanúsítást rendőrség, ügyészség végezheti el.

2022. máj. 11. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!