Beszéltem egy viselkedés elemzővel. Kiderült, hogy elmondta 3. félnek is. Mit tudok tenni ez esetben?
Privát beszélgetés volt. Megesküdött, hogy köztünk marad.
Nem "rendes fogadóóra" keretén belül beszéltünk.
Ki volt az a 3. fél? Ha kiskorú vagy és veszélyes önmagadra elmondhatja a szüleidnek. Ha felnőtt vagy nem adhat ki rólad senkinek semmit (kivéve, ha gyámság alatt állsz). De pontosan minél voltál, mert nem mindegy, hogy “life coach”, pszichológus/pszichiáter.
Ja és nem mindegy az sem, hogy milyen okból voltál nála, mert ha munka miatt nyilván közvetíti ezt a munkáltatódnak, hogy alkalmas vagy e a munkára.
Ha kicsit bővebben írnál többet tudnánk segíteni.
Első: a viselkedéselemző nem pszichológus, csak pszichológia alapképzést végzett. A kérdező leírása alapján nem állította magáról sehol, hogy más, mint ami.
A kérdésre válaszolva: ha sima magánbeszélgetés volt, akkor pontosan annyit tudsz tenni, mintha bármely másik ismerősöd tette volna ugyanezt. Semmit. Azon kívül, hogy eljátszotta a bizalmadat, "hivatalos" etikai vétséget nem követett el.
... és az etikai bizottságot is..
Botcsinálta tanfolyamotvégzett "elemzőknek" semmiféle etikai bizottságuk nincsen...
Felnőtt vagyok. Alapképzést végzett csak, igen. Nem kellett volna szóba állni vele.
Köszönöm a válaszokat!
A viselkedéselemző diploma még mindig a pszichológia alapképzés elvégzéséért jár, nem tanfolyamért... Egyébként sok mindenre nem jogosít fel, szóval nem tudom, miért kereste fel a kérdező, de ugye nem erről szólt a kérdés.
A kulcsszavak pedig nem tartoznak szorosan a kérdéshez, ezért nem fogok azokat így vagy úgy mérlegelve válaszolni. Majd ha a kérdező azt írja, hogy pszichológussal beszélt, és az Etikai Bizottságnál akar panaszt tenni, akkor arra válaszolok. Addig meg arra, amit kérdezett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!