Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért szavazhatnak azok a...

Miért szavazhatnak azok a magyarok is a választáskor, akik nem élnek Magyarországon?

Figyelt kérdés
Nem kötekedni akarok, csupán érdekel a politikai/törvényi háttere, hogy miért van erre lehetőségük, miért élhetnek a szavazati jogukkal azok, akik nem is élnek itt?

2022. máj. 2. 13:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%

A szavazati jog az állampolgársággal jár.

Akinek viszont nincs magyar lakcíme, ő csak listásra szavazhat, ergo a szavazata fele annyit ér, mint olyannak, akinek van magyar lakcíme.

2022. máj. 2. 13:53
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
A szavazás állampolgári jog, nem a lakhelytöl függ.
2022. máj. 2. 13:54
 3/18 anonim ***** válasza:
38%

Én sem értem, hogy mi a f-sznak szavazhat olyan, aki nem itt él és nem is ide adózik.

Elvenném a szavazat jogát az ilyenektől, legyen az határon túli magyar vagy nyugatra költöző magyar.

Ha rajtam múlna, akkor szavazhatna valaki, ha az elmúlt 4 évből legalább hármat igazolhatóan Magyarországon élt és ide adózott.

2022. máj. 2. 14:01
 4/18 anonim ***** válasza:
23%

"Elvenném a szavazat jogát"

nana, nem pc dolog

2022. máj. 2. 14:02
 5/18 anonim ***** válasza:
70%

Mert ők is magyar állampolgárok.

Más országokban is így működik, nyugatra is. Az én férjem félig olasz, félig magyar. Minden olasz választáskor kapja a levelet, hogy szavazhat. Pedig soha nem élt ott, nem dolgozott ott, és soha nem adózott ott.

És persze senki se b_szogatja, hogy miért szavaz az olasz választásokon :D

2022. máj. 2. 14:07
 6/18 anonim ***** válasza:
34%

Mert mind a fityeszre szavaz!!

Tamás bácsi erdélyből ne mondja meg milyen rendszerben éljek én, még ha derék dolgos magyar ember is, bocsánat.

2022. máj. 2. 14:19
 7/18 anonim ***** válasza:
16%

így legalább vannak értelmes szavazók is, akik nem dölnek be a propaganda nyugatot szidó hazugságainak, valamint idegen nyelv ismerete miatt értersülnek egyéb hírforrásokból is, nem csak a Viktortól. Emellett több pénzt küldenek egyesek haza mint amennyit te leadózol. Többet is költenek ha hazamennek, mint te a szaros fizetésedböl.

2022. máj. 2. 14:21
 8/18 anonim ***** válasza:
56%

14:21

Kitűnő provokáció, már csak egy részt kifogásolnék:

"te leadózol"

Nem tudod kivel állsz szemben

2022. máj. 2. 14:24
 9/18 anonim ***** válasza:
60%
Mert magyarok, mint te, vagy én.
2022. máj. 2. 14:29
 10/18 anonim ***** válasza:
35%
Kivel állok szemben?
2022. máj. 2. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!