Valaki az engedélyem nélkül bejön az ingatlanomra éjszaka. Megölhetem-e büntetlenül egy konyhakéssel?
Attól függ mi az tényállás:
A)Tegyük fel,éjszaka konyhában vagy,és azon kapod magadat hogy valaki motoszgál az kertedbe,pedig fiatal 25 éves ember vagy,és párod alszik,vagyis magyarul betörtek.
És te ezért ki hívod az rendőrséget,és elmondod betörtek stb,mert mondjuk így is kell.
Na és te vagy a kemény gyerek,és mondjuk nem csokizod össze magad,és fogsz egy konyha kést és elbújsz valahova mert mondjuk inkább lopják el az bicódat/tv-det stb minthogy meghalj,és tegyük fel betörö betoppan az ajtón azonnal fojgotag meg stb,és te jól szemen szúrod hogy még koponyáján átmenjen
B)Ugyanez az szitu,csak az a különbség hogy most udvaron van,és tegyük fel menekül,és te hátulról bele mártod az nyakcsigolyájába,és azonnal szörnyet hal..
Ez nem önvédelem,mert mondjuk nem támadott,mert mindig kell lenni támadásnak/fenyegetésnek.
C)Magánvélemény/Hogy az a baj,hogy ha tényleg önvédelmen van szó,akkor az lesz hogy vagy leblokkolsz és jól hülyére vernek,vagy adrenalintól jól felmegy az vérnyomásod és úgy elbánsz a adott illetővel hogy még saját anyja se ismeri föl,és téged jelenek fel brutális emberöléssért és ezért kapsz 6 év fegyházat mert hogy még lehetet volna segíteni az csávón,és ahogy elbántál vele azért is kapol..
Meg drága törvények is úgy van át alaktíva hogy nehogy szegény bűnözöt bántsuk,hogy még haja szála is se görböljön meg.
Miért kéne elismerned hogy megölted?
Amikor már nem hörög akkor fogsz egy zsepit és letörlöd a kés nyelét, majd ugyanezzel a zsepivel megfogod a lassan kihűlő kezét és ráfogod a kés nyelére. Megbotlott, elesett és megöngyilkolta magát a szerencsétlen.
Másnap elmész a vasedénybe és veszel egy új kést, ki tudja mikor kellhet :)
11-es vagyok
A)példa azaz önvédelem
"Hobbiból senkit sem szurkálhatsz halálra."
Senki nem is hobbiból szurkálásról beszélt, hanem olyan helyzetekről, amik jogilag automatikusan életellenes támadásnak minősülnek, függetlenül a betörő magatartásától.
Max utána nekifutok az ajtófélfának és azt mondom leütött :)
Ájulás közben térdmagasságban torkon szúrtam mint szegény Marian Kozmát.
11-es vagyok
Hiába pontoztok le,de ha valaki késsel/vagy bármilyen fegyverel rám támad,akkor jogos önvédelem.
De gondolom élőben valaki pl:pajszerrel közeledne és ütne,akkor nehogy elővenné az 30 centis bárdot és vágná bele,ugyebár?
Mert jobb temetőbe,vagy az ágyba feküdni életeket végéig mert valaki tett róla...És senki se zavarjon hogy jogilag az is meg dá-dázható aki már alapból bemegy más birkotára főleg fegyverrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!