Üzemorvos kötelező minden cégnek? Mik erre a hivalatos jogszabályok?
Elkezdtem dolgozni egy kis cégnél januárban, összesen vagyunk 10-en, irodai munka, először nem is tűnt fel hogy nem küldtek üzemorvoshoz, csak most ahogy beszéltem anyámmal hogy neki lassan letelik a 2 év és újra mennie kell, én meg mondtam hogy én még nem is voltam, szóba se került. Anyám szerint tuti elcsalja a cég mert kötelező minden munkavállaló számára Magyarországon.
(Be vagyok jelentve, mielőtt valaki kérdezné :) leelenőriztem ügyfélkapun, kapom a bérpapírt, a cég fizeti utánam az adót, csak az üzemorvos nincs.)
Törvény szerint minden évben kötelező a munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálat. Ez nélkül egyetlen dolgozó sem veheti fel a munkát.
Ha ez kiderül komoly munkavédelmi bírságra számíthat a cég és addig fel is függesztik a tevékenységét amíg meg nem oldja a problémát.
Hacsak nem egy fideszes képviselő (vagy a családja vagy a barátja) a tulajdonos.
Mivel elég változatos válaszok jöttek, inkább úgy kérdezném hogy valaki az ehhez kapcsolódó jogszabály linkjét (vagy elég a nevét) be tudná másolni?
(Nem fideszes amúgy ... :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!