A lakóval szemben lehet szankciót alkalmazni ilyen esetben?
Figyelt kérdés
Egy lakó megadta a kapu belépő kódját 2 nagyon régi barátjának, akik a közelben dolgoznak. A 2 barát rendszeresen a lakó garázsa előtt teszi le a pedelec biciklijét. A biciklik senkinek sincsenek útban. Néhány lakó viszont azon pattog, hogy milyen dolog megadni a kódot idegennek. (én azon a véleményen vagyok, hogy ez semmiség, kár ilyennel foglalkozni)2022. ápr. 8. 09:49
1/9 anonim válasza:
Annak adja meg, akinek akarja.
Ezzel analóg példa: szüleim társasházi lakásban laknak, a lépcsőházba is kulccsal kell bemenni. És nekem természetesen van kulcsom a lakásukhoz is és a lépcsőházhoz is (ennek másképp nincs is értelme).
A bicikli egy ettől független kérdés. Ha ott tilos biciklit tárolni (vagyis a lakók a sajátjukat sem tehetnék oda), akkor ezért szólhatnak. Egyébként azért sem.
2/9 anonim válasza:
Nekik idegenek, de aki megadta a kódot annak nem, sőt nagyon régi barátai.
Az én sógornőm is tudja a kódot miközben a szomszédaimnak ő senkije.
Unatkoznak, befásultak, okot keresnek a zsörtölődésre, ne foglalkozz velük.
3/9 anonim válasza:
Hát mindkét végletnek igaza van. A kódot meg lehet adni, de én csak családtagnak adnám meg. Másnak az nem kell, nem ott lakik. Biciklit ha nem tudják tárolni, akkor minek bicikliznek?
4/9 anonim válasza:
legyen min rúgozni..
Mit zavarja őket?
Tán loptak vagy oda húgyoztak?
Vagy lopodtak?-
5/9 anonim válasza:
Nem értem mit foglalkoznak ezzel, szerintem ez még nem magánlaksértés.
6/9 anonim válasza:
Semmivel nem szankcionálhatnak emiatt. Mit tudnának felhozni ellened??? Ha az én pl. nagyim megadja a kódját, hogy bejuthassak, ha rosszul van és segítséget kér tölem, akkor nehogymár emiatt pampogjon a szomszédság. Szüleim is tudják a kapukódunkat, bexarás lenne, ha nem tudna senki bejutni hozzánk.
7/9 anonim válasza:
a lakó garázsához teszik a biciklijüket? Hadd tegyék.
8/9 anonim válasza:
9/9 MIKLÓS18 válasza:
Én pl. Ahol társasházban voltam gyermek, 20 lakásos, ebből 16-nak tudtam a belépőkódját. Nem adták meg:Visszafejtettem. Akik haverok voltak,tudták hogy ez van:De sosem került elő közgyűlésen, meg sehol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!