Anyósom és az anyukája nagyon sok dolgot megvesznek akár erejükön felül is..Mit lehet tenni a következő esetben?
Tavaly a dédmamának azért nem volt tüzelője, mert mindenféle Q10, meg mágneses agyneműt, lábmasszírozót, meg egyéb ilyen kütyüket megvettek részletre ezeken a kirándulásokon. (Egy-egy ilyen dolog több 10 ezernél kezdődik és a legutóbbi amiről tudomásunk van- sokat még nem is tudunk miket vettek- 500 ezer volt)
Szóval ha nem marad más utánuk mint a részlet fizetési csekkek köteles vagyok-vagyunk a férjemmel befizetni? Szóval meg venni azt amire nekem nincs szükségem? Ezt lehet örökölni?
igen és nem.
maga a tartozás nem örökölhető, de az örökségből, amit örökölhetnétek elöbb ki kell fizetni a tartozásokat. Ha marad az örökségből valami, akkor azt örökölheted, de ha kevesebb az örökség, mint a tartozás, akkor nem kell neked befizetni semmit.
gyakorlatilag a dolog úgy szokott kinézni, hogy ki kell fizetni, különben értékbecslő, meg árverés, meg hasonlók kellenének.
Neked még él dédmamád? De jó, én sajnos egyiket se ismerhettem.
Más: hát, szóval beszélni kéne velük, hogy ez a sok vacak semmire se jó, hátha meggyőzhetők, és marad pénz másra, ami szükségesebb. Nem vagy köteles, de ha jóban vagytok, segíthetsz.
Egyik sem hallgat rám. Anyósomnak csak a menye vagyok. tök mindegy mit mondok nem ér el a füléig. A Nagymama, vagyis nekünk a dédi ,meg nem hallgat másra csak magára meg a lányára és a szomszédokra.
egyébként meg az a sok kütyü kell, mert szegény mamóka ( így hívja az anyját anyósom) beteg és megfog halni.
6 éve vagyunk házasok azóta ezt hallgatom. Mi le se vagyunk szarva.
Hát, tudod, nagyon sajnálom a dédit, mert nem minden reklám hiteles, csak "vegyék meg", és ha beteg, mással is lehet kezelni.
Beszélgettél már vele négyszemközt?
Egyébként nagymamám is hasonló felfogású, a jótanácsokra nem hallgat, akkor is, ha igazunk van, mert a "szomszédasszony" meg a mittudoménkicsoda nem hisz benne, hanem valami másban. Csak egy példa: anyunak használt a cukrára a kaportabletta, és meggyógyult, mama szintén szedhetné, de szerinte "hülyeség", még az se győzi meg, hogy anyu elhagyhatta az inzulint és 1 év alatt 30 kilót fogyott. Vannak ilyen emberek, de azért a dédivel próbálj beszélni, hátha vele lehet beszélni.
Nálunk após ilyen vásárlás-mániás... Kisebbik unokájának is, fiának is most volt a szülinapja, annyit se mondott, hogy bu, reklamál, hogy nem fizeti ki a vízdíj felét (holott több, mint felét ők használták), de azért anyósnak megveszi a 12.000-es TopShop-os szeletelőt, meg a gyümölcscentrifugát - azt se tudja, hogy kell használni, mert első alkalommal leégette a motorját...
Na, az ilyennel mit kéne kezdeni???
Én csak attól tartok,hogy a sok hülyeséget a végén nekünk a sógornőmmel kell majd kifizetnünk.
Egyébként a dédinek is hiába beszélek. Én ott arra felé nem számítok. A hátam mögött már mindennek el vagyok mondva. Annak is én vagyok az oka,hogy két gyerekünk van és kevés az időnk hetente hozzá utazgatni.
Az adósság nem örökölhető , csak a jelzáloggal kapcsolatos kötelezettségek.
Ezeket az egyéb áruvásárlási hiteleket általában életbiztosítási kiegészítéssel kötik meg,ez havi egy -két ezer ft plusz,így a hitelező, a hitelezett halála esetén biztosítva van
Hát akkor nincs ötletem, nem sokat tudtok csinálni. Van más is, aki örökös lehet, vagy csak ti?
Egyébként figyelj, örülj, hogy te csak az anyósodék szemében nem számítasz semmit. Engem a saját apám vesz semmibe, és nem tudok ellene tenni semmit, ha a Dáriusz kincsét adnám neki az se lenne jó.
De milyen alapon fizettetnek ki veletek a masszirozo vackokat? Nem te es a sogornod vettetek. Ezen szerintem felesleges aggodni, maximum amit tenni tudsz az az, hogy ilyenkor kotnek szerzodest a vevovel. Kerd el toluk azt a szerzodest (ha odaadjak)es olvasd el, a kisbetut is, sokszor ott van a lenyeg.
Most meg fizessek csak, ha ennyi eszuk van csak. Menjen arra a nyugdijuk, sok mindenkit bepaliznak igy ezek a cegek! Kb. 5000 Ft-ot er valami, es azt eladjak 80000 Ft-ert, vagy meg tobbert.
Na mindegy, tinektek nem kell fizetnetek, mondd a mamanak, addig nyujtozkodjon amig a takaro er, es mondd el neki azt is, amit ide leirtal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!