Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Anyósom és az anyukája nagyon...

Anyósom és az anyukája nagyon sok dolgot megvesznek akár erejükön felül is..Mit lehet tenni a következő esetben?

Figyelt kérdés

Tavaly a dédmamának azért nem volt tüzelője, mert mindenféle Q10, meg mágneses agyneműt, lábmasszírozót, meg egyéb ilyen kütyüket megvettek részletre ezeken a kirándulásokon. (Egy-egy ilyen dolog több 10 ezernél kezdődik és a legutóbbi amiről tudomásunk van- sokat még nem is tudunk miket vettek- 500 ezer volt)

Szóval ha nem marad más utánuk mint a részlet fizetési csekkek köteles vagyok-vagyunk a férjemmel befizetni? Szóval meg venni azt amire nekem nincs szükségem? Ezt lehet örökölni?

2008. dec. 17. 14:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

igen és nem.

maga a tartozás nem örökölhető, de az örökségből, amit örökölhetnétek elöbb ki kell fizetni a tartozásokat. Ha marad az örökségből valami, akkor azt örökölheted, de ha kevesebb az örökség, mint a tartozás, akkor nem kell neked befizetni semmit.

gyakorlatilag a dolog úgy szokott kinézni, hogy ki kell fizetni, különben értékbecslő, meg árverés, meg hasonlók kellenének.

2008. dec. 17. 16:12
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

Neked még él dédmamád? De jó, én sajnos egyiket se ismerhettem.

Más: hát, szóval beszélni kéne velük, hogy ez a sok vacak semmire se jó, hátha meggyőzhetők, és marad pénz másra, ami szükségesebb. Nem vagy köteles, de ha jóban vagytok, segíthetsz.

2008. dec. 17. 19:06
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem az anyósom anyja a dédi van fiam.
2008. dec. 17. 19:11
 4/12 A kérdező kommentje:

Egyik sem hallgat rám. Anyósomnak csak a menye vagyok. tök mindegy mit mondok nem ér el a füléig. A Nagymama, vagyis nekünk a dédi ,meg nem hallgat másra csak magára meg a lányára és a szomszédokra.

egyébként meg az a sok kütyü kell, mert szegény mamóka ( így hívja az anyját anyósom) beteg és megfog halni.

6 éve vagyunk házasok azóta ezt hallgatom. Mi le se vagyunk szarva.

2008. dec. 17. 19:14
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

Hát, tudod, nagyon sajnálom a dédit, mert nem minden reklám hiteles, csak "vegyék meg", és ha beteg, mással is lehet kezelni.

Beszélgettél már vele négyszemközt?

Egyébként nagymamám is hasonló felfogású, a jótanácsokra nem hallgat, akkor is, ha igazunk van, mert a "szomszédasszony" meg a mittudoménkicsoda nem hisz benne, hanem valami másban. Csak egy példa: anyunak használt a cukrára a kaportabletta, és meggyógyult, mama szintén szedhetné, de szerinte "hülyeség", még az se győzi meg, hogy anyu elhagyhatta az inzulint és 1 év alatt 30 kilót fogyott. Vannak ilyen emberek, de azért a dédivel próbálj beszélni, hátha vele lehet beszélni.

2008. dec. 17. 19:32
 6/12 anonim válasza:
84%

Nálunk após ilyen vásárlás-mániás... Kisebbik unokájának is, fiának is most volt a szülinapja, annyit se mondott, hogy bu, reklamál, hogy nem fizeti ki a vízdíj felét (holott több, mint felét ők használták), de azért anyósnak megveszi a 12.000-es TopShop-os szeletelőt, meg a gyümölcscentrifugát - azt se tudja, hogy kell használni, mert első alkalommal leégette a motorját...

Na, az ilyennel mit kéne kezdeni???

2008. dec. 17. 22:05
 7/12 A kérdező kommentje:

Én csak attól tartok,hogy a sok hülyeséget a végén nekünk a sógornőmmel kell majd kifizetnünk.

Egyébként a dédinek is hiába beszélek. Én ott arra felé nem számítok. A hátam mögött már mindennek el vagyok mondva. Annak is én vagyok az oka,hogy két gyerekünk van és kevés az időnk hetente hozzá utazgatni.

2008. dec. 17. 22:35
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

Az adósság nem örökölhető , csak a jelzáloggal kapcsolatos kötelezettségek.

Ezeket az egyéb áruvásárlási hiteleket általában életbiztosítási kiegészítéssel kötik meg,ez havi egy -két ezer ft plusz,így a hitelező, a hitelezett halála esetén biztosítva van

2008. dec. 17. 23:01
 9/12 anonim ***** válasza:
84%

Hát akkor nincs ötletem, nem sokat tudtok csinálni. Van más is, aki örökös lehet, vagy csak ti?

Egyébként figyelj, örülj, hogy te csak az anyósodék szemében nem számítasz semmit. Engem a saját apám vesz semmibe, és nem tudok ellene tenni semmit, ha a Dáriusz kincsét adnám neki az se lenne jó.

2008. dec. 18. 00:44
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

De milyen alapon fizettetnek ki veletek a masszirozo vackokat? Nem te es a sogornod vettetek. Ezen szerintem felesleges aggodni, maximum amit tenni tudsz az az, hogy ilyenkor kotnek szerzodest a vevovel. Kerd el toluk azt a szerzodest (ha odaadjak)es olvasd el, a kisbetut is, sokszor ott van a lenyeg.

Most meg fizessek csak, ha ennyi eszuk van csak. Menjen arra a nyugdijuk, sok mindenkit bepaliznak igy ezek a cegek! Kb. 5000 Ft-ot er valami, es azt eladjak 80000 Ft-ert, vagy meg tobbert.

Na mindegy, tinektek nem kell fizetnetek, mondd a mamanak, addig nyujtozkodjon amig a takaro er, es mondd el neki azt is, amit ide leirtal!

2008. dec. 18. 02:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!