Már évek óta feketézővel szemben fellépne a NAV?
Lényeg: a családommal kiköltöztünk vidékre, és végre rendezőtek az anyagi dolgaink is, szeretném befejezni az alkalmazotti létemet. Szeretnék egy vállalkozást alapítani, számítógép szervizelés, IT szolgáltatások nyújtása tevékenységi körben itt a településen és a megyében, a megyeszékhelyen található cégekénél kedvezőbb áron. Viszont felhívták a figyelmemet, hogy már vagy 10 éve van itt a faluban olyan aki ilyet végez, de feketén. Kb mindenki hozzá hordja a gépeket a településen. És hogy ne nagyon háborgassam, nehogy bajom legyen. Mégis ezt hogy? Más elvégzi a szükséges képzéseket, megszerzi a szükséges engedélyeket akár hitelből is, de megvásárolja legálisan a szoftvereket, adózik, gürcöl a meló után mert bizony egy vállalkozásnak fix kiadásai vannak, megint más meg mindenre fittyet hányva feketézik és ezt a településen el is nézik, nem szúrja a szemét egy vállalkozónak sem?
Kérdés, hogy ha bejelentést teszek, foglalkoznának egy kb 1500 lakosú, a fővárostól távoli településsel?
Előre is köszönöm a válaszokat. És nem wamzer vagyok, hanem 3 gyerekes jogkövető állampolgár.
Van névtelen bejelentő teló számuk és emailjuk.
Én is golyóztam így ki konkurenst csak ott fordított volt a szitu.
Ő nyitotta rá az enyémre a vállalkozásat.
Azért nézik el mert olcsón dolgozik, pontosabban olcsóbban mint te számlával valaha tudnál.
Másrészt ő sejthetőleg régebbi lakos mint te többen ismerik több a barátja mint neked.
Ezen felül se az embereket, se a többi vállalkozót nem érdekli hogyha valaki feketén dolgozik, én is leszarom ha valaki feketézik.
A legtöbben azért csinálják hivatalosan vállalkozóként hogy bevédje önmagát, pl egy kőművest, vagy ácsot könnyű megszívatni ha terepen van ráhívod a megfelelő szerveket és annyi tönkre is teheted vele az életét.Nem pedig azért mert jujjde adózni akarna, senki nem akar hivatalosan vállalkozni, csak hát rá van kényszerítve.
Amúgy ráhívhatod a hatóságokat, de kb napok alatt mindenki tudni fogja hogy te voltál a szemét, és onnantól az a minimum hogy esélyed se lesz vállalkozni, ellehetetlenítenek.
Meg aki dolgozik a gépén az nem valami kisvállalkozóval csináltatja, hanem elküldi valami komolyabb megbízhatóbb helyre, vagy visszaküldi garanciába.
Én pl dolgozom rajta, ha gari időn belül feladja elküldöm javítják/cserélik, ha meg gari idő után akkor megy a hulladéklerakóba, és ők veszélyes hulladékként megsemmisítik, én meg veszek másikat, javíttatásban már nem gondolkodom. Egyedül a merevlemezt veszem ki, és mentek mindent át ami kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!