Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Már évek óta feketézővel...

Már évek óta feketézővel szemben fellépne a NAV?

Figyelt kérdés

Lényeg: a családommal kiköltöztünk vidékre, és végre rendezőtek az anyagi dolgaink is, szeretném befejezni az alkalmazotti létemet. Szeretnék egy vállalkozást alapítani, számítógép szervizelés, IT szolgáltatások nyújtása tevékenységi körben itt a településen és a megyében, a megyeszékhelyen található cégekénél kedvezőbb áron. Viszont felhívták a figyelmemet, hogy már vagy 10 éve van itt a faluban olyan aki ilyet végez, de feketén. Kb mindenki hozzá hordja a gépeket a településen. És hogy ne nagyon háborgassam, nehogy bajom legyen. Mégis ezt hogy? Más elvégzi a szükséges képzéseket, megszerzi a szükséges engedélyeket akár hitelből is, de megvásárolja legálisan a szoftvereket, adózik, gürcöl a meló után mert bizony egy vállalkozásnak fix kiadásai vannak, megint más meg mindenre fittyet hányva feketézik és ezt a településen el is nézik, nem szúrja a szemét egy vállalkozónak sem?

Kérdés, hogy ha bejelentést teszek, foglalkoznának egy kb 1500 lakosú, a fővárostól távoli településsel?

Előre is köszönöm a válaszokat. És nem wamzer vagyok, hanem 3 gyerekes jogkövető állampolgár.

2022. márc. 30. 09:20
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Hát az tény hogy még mindig elég sok a fekete munka, noha javulás van még messze vagyunk az ideálistól.A NAV hogy foglalkozik e ezzel a konkrét esettel, nem tudom hogy működik ez a dolog.
2022. márc. 30. 09:23
 2/8 anonim ***** válasza:
28%

Van névtelen bejelentő teló számuk és emailjuk.

Én is golyóztam így ki konkurenst csak ott fordított volt a szitu.

Ő nyitotta rá az enyémre a vállalkozásat.

2022. márc. 30. 09:28
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
Először szerintem keresd meg az embert és közöld vele, hogy most vagy ő is legalizálja a tevékenységét, vagy megteszed a szükséges jogi lépéseket. De arra készülj, hogy kikiáltanak ellenségnek, és te leszel az "aki odamegy a városbú okoskodni". Meg tudom érteni az ő álláspontját és a tiéd is. Magyarország nem vállalkozóbarát ország.
2022. márc. 30. 09:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Minek ütöd bele az orrod? Ami nem fizetsz be el sem tudják lopni.
2022. márc. 30. 10:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért nézik el mert olcsón dolgozik, pontosabban olcsóbban mint te számlával valaha tudnál.

Másrészt ő sejthetőleg régebbi lakos mint te többen ismerik több a barátja mint neked.

Ezen felül se az embereket, se a többi vállalkozót nem érdekli hogyha valaki feketén dolgozik, én is leszarom ha valaki feketézik.

A legtöbben azért csinálják hivatalosan vállalkozóként hogy bevédje önmagát, pl egy kőművest, vagy ácsot könnyű megszívatni ha terepen van ráhívod a megfelelő szerveket és annyi tönkre is teheted vele az életét.Nem pedig azért mert jujjde adózni akarna, senki nem akar hivatalosan vállalkozni, csak hát rá van kényszerítve.

Amúgy ráhívhatod a hatóságokat, de kb napok alatt mindenki tudni fogja hogy te voltál a szemét, és onnantól az a minimum hogy esélyed se lesz vállalkozni, ellehetetlenítenek.

2022. márc. 30. 10:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak aztán nehogy bajod essen. Khm..
2022. márc. 30. 10:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt az üzleti modellt felejtsd el. Aki csak netezik meg játszik a gépen az lesz#rja, hogy legális e a Windows. 1500 fős faluban meg nem nagyon fogsz olyat találni aki munkára használja, a gépet plusz nem tudja karbantartani/szervizelni.
2022. márc. 30. 11:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Meg aki dolgozik a gépén az nem valami kisvállalkozóval csináltatja, hanem elküldi valami komolyabb megbízhatóbb helyre, vagy visszaküldi garanciába.

Én pl dolgozom rajta, ha gari időn belül feladja elküldöm javítják/cserélik, ha meg gari idő után akkor megy a hulladéklerakóba, és ők veszélyes hulladékként megsemmisítik, én meg veszek másikat, javíttatásban már nem gondolkodom. Egyedül a merevlemezt veszem ki, és mentek mindent át ami kell.

2022. márc. 30. 11:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!