TB tartozást hogyan hajtják be?
Van 3 hónapnyi tb elmaradásom és arra lennék kíváncsi, hogy hogyan hajtják be ezt rajtam, ha nem fizetem ki. Még egy felszólítást sem kaptam, semmit, pedig ennek már 2 éve...
Egy autó lesz a nevemen majd csupán és kíváncsi vagyok, hogy hogyan működne a behajtás ilyen esetben. Elveszik az autót idővel? Vajon le tudják venni a nevemről bármikor?
Nincs bejelentett munkahelyem, azóta nem is volt. (2éve).
A kérdés csak elméleti.
Köszönöm a válaszokat!
Valóban sehogy.
Egy az, hogy nem kötelező bejelentened, hogy nincs már munkád, ha igénybeveszel pl. orvosi ellátást azt fogják kiszámlázni.
Úgy, mint bármilyen adótartozást.
Másfelől nem csak ez a problémád.
Egyszer legyen valami baleseted, vagy betegséged, tudod, bárkivel megeshet, és akkor neked kell fizetni a teljes költséget, nem fizeti a TB. Az pedig rohadt drága mulatság lesz.
És ez nem úgy működik, hogy egyszer majd meggondolod, és újra kezded fizetni a TB-t, akkor megint lesz, hanem elsőként mindig az elmaradást kell befizetni, tehát mondjuk, ha befizetsz 2023 januárban három havit, mert érvényes TB-t szeretnél, meg fogsz lepődni, mert nem lesz érvényes tb-d, csak a mostanig tartó elmaradásodat rendezed le.
Szóval ezt érdemes lenne letudni.
Rohadt igazságtalan, hogy ki kell fizetni a teljes kezelést szükség esetén, és utólag még a TB-t is. Ez van. Szóval én nem játszanék ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!