Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet kártérítést kérni...

Lehet kártérítést kérni lépcsőn ért baleset miatt?

Figyelt kérdés

Komolyabb bokaficam egy nagyobb áruházban. Nem volt kiirva, hogy vigyázz lépcső és nem is látható nagyon elhelyezése és a színe miatt sem.

Ez miatt keresőképtelen lettem hetekig, nyilván kapok táppénzt, de az vicc, nagy kiesés.

2022. márc. 21. 00:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Alig hiszem, hogy minden lépcső mellé ki kellene tenni egy "vigyázz, lépcső" táblát, ahogy az is furcsa, hogy nem vetted észre a lépcsőt. Ugye ha felfelé vezető lépcső, akkor triviális dolog kiszúrni, ha lefelé vezet, akkor meg gyanús kellene, hogy legyen, hogy nincs előtted padló.

Ehhez vedd hozzá, hogy neked kellene bebizonyítanod, hogy márpedig az a lépcső igenis veszélyes. Az, hogy "szerintem rosszul látható", nem valami meggyőző bizonyíték a bíróságon.

Én ehhez nem fűznék nagy reményeket.

2022. márc. 21. 00:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Készült ott jegyzőkönyv?
2022. márc. 21. 05:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehetni lehet, csak nagy eséllyel nem kapsz semmit mondván hogy akinek szeme van használja is.
2022. márc. 21. 06:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem készült csak parkoló jegy van.

Ajtó, nyitás követően egyből az ajtónál egy nem nagy lépcső van, ugyanolyan szürkére lefestve az egész, plusz megfelelő világítás sincs, szóval nagyon rosszul látható.

De akkor hagyom, maximum írok nekik, higy kezdjenek vele valamit, hogy más ne járjon így.

2022. márc. 21. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!