Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezzel sértek valamilyen...

Ezzel sértek valamilyen törvényt, vagy van jogi akadálya?

Figyelt kérdés

Volt anno egy weboldal, évekkel ezelőtt, amit együtt csináltam egy olyan emberrel, akit csak az interneten ismertem, de az ő nevén volt minden, az ő tulajdona volt.

Jó kis bevétel volt belőle, de feketén ment. Nekem ez nem tetszett, így én folytattam magam, mint egyéni vállalkozó, saját weboldallal.

Viszont ő lemondott a domain névről, nem fizeti tovább. Tetszett mindig is az a név, így a domain nevet beregisztráltam, fel akarok rá építeni egy weboldalt úgy, hogy semmit nem használok abból, amit ő anno csinált arra a weboldalra (pl. logó).

Viszont mai napig vannak "hirdetései" rá, amiket ő csinált. Youtube-ra felrakott videók stb. Ilyen ingyenes dolgok mind tehát, nem konkrétan hirdeti azóta is a semmit természetesen, hisz megszűnt az oldal.

Gondoltam korrekt leszek és felveszem vele a kapcsolatot, hogy nem-e zavarja, meg ha akarja, ezeket törölje, nem akarom az ő dolgait a hasznomra fordítani. Évek óta nem beszéltünk. Megtaláltam, nem voltam benne biztos, hogy ő az vagy nem, így egy köszönnéssel meg egy szimpla kérdéssel indítottam, hogy "Tiéd volt anno az XY weboldal, ugye?".

Hát azonnal letiltott, gondolom megijedt, mert akkor is félt mindentől, mert mindent feketén csinált. Pedig csak azokat akartam megkérdezni tőle, hogy nem zavarja-e, meg töröljön mindent, videók stb., amivel népszerűsítette anno, ha akarja...

Ha megcsinálom a weboldalt, de nem használok semmit a régi dolgaiból (képek, logók stb.) és nem is védett a név, szabad volt a domain, ezzel sértek bármilyen törvényt, vagy tud tenni bármit jogilag? A videót stb. felőlem törölheti, vagy bármit, amit anno csinált. Gondoltam fair leszek, és előre szólok, de letiltott egyből... 😂

2022. márc. 19. 23:35
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

Nem hinném, hogy bármi bajod lenne ebből, hiszem, amint írod, a domain név szabad volt, te megvetted, így a te tulajdonodban van. Nyilván olyan tartalmat töltesz fel rá, amit te akarsz.

Legalábbis a józan paraszti ész ezt mondatja velem. De azt is tudom, hogy a jog és a józan paraszti ész az messze van egymástól.:)

Nem vagyok jogász, de gondolom, ha valamit rosszul írtam, akkor majd valaki kijavít.

2022. márc. 19. 23:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
*jav.: hiszen, amint írod
2022. márc. 19. 23:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen. A domain szabad volt, most már az enyém. Saját tartalmakat rakok fel. Arról meg nem tehetek, hogy mai napig van neki videó stb. itt-ott, tötölje felőlem, másba nem tud belekötni.

Most épp erről tudtam, hogy ez ilyen, de ki tudja mennyi ember vesz meg olyan domain neveket, amik anno működő weboldalra mutattak, és semmit sem tudnak/tudtak erről. Én megpróbáltam fair lenni, az is bizonyíték, a szándék, hogy felvettem vele a kapcsolatot.

2022. márc. 20. 00:57
 4/5 Fsms ***** válasza:
100%
Mivel a domaint saját nevedre bejegyzed innentől az csinálsz amit akarsz. Jogilag nem támadható.
2022. márc. 20. 06:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! :)
2022. márc. 20. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!