Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az Államokban elnézve a mai...

Az Államokban elnézve a mai helyzetet, letelepedés után én is vehetnék minden fizetéskor fegyvert?

Figyelt kérdés

Sok éve azt hittem hogy azért laza a fegyvertartás náluk, mert generációkon keresztül kialakult egy kultúra, amit tudnak kezelni, viszont amikor látom hogy sokféle ember lő már rendőrre is, és az utcán tűzharc folyik, nem így gondolom.

Azok a magyarok akik rendőrnek mennek mert kényelmes munka, ugyanezt gondolnák ott is?

Mi teszi lehetővé náluk hogy a potenciális veszélyek miatt(bűnözés, bandák,) ilyen lazán kezeljék a fegyver témát? Sok apróságról nem tudunk itt Európában amit ott elkövetnek, ezért vagyok kíváncsi.

Számomra túlzás lenne agyonlőni egy haveromat ha összefeküdne a csajjal akivel együtt vagyok, ott annyi egy lövés mint nálunk ájultra verni valakit?

2022. márc. 15. 00:44
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Erős tévedés azt hinni, hogy az USA-ban a popcorn mellé csomagolják a berettát.

Az USA nem egy ország, hanem 50. Mind saját torvényhozással, jogrendszerrel.

Vanna államok, amelyek elég szigorúan szabályozzák a fegyvertartást és keményen fellépnek a renitensekkel szemben.

Vannak helyek, ahol liberálisabbak, mert olyan az ország múltja. Ahol a vadászat tradíció, ott nyilván lazábbak a szabályok.

2022. márc. 15. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!