Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelentést lehet tenni, ha...

Feljelentést lehet tenni, ha a főnököm több hónapos kamera felvételeket néz vissza ?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A főnökömnek nem tetszik, hogy munkahelyet váltok, ezért több hónappal ezelőtti felvételekt néz a munkavégzésem során, hogy hátha talál valamit, amivel keresztbe tehet nekem. Ezért feljelenthetem őt? Milyen szabályok vonatkoznak erre? Köszönöm előre is a segítséget! :)
2022. márc. 7. 20:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"De ezek a felvételek nem törlődnek automatikusan egy idő után?"

Nincs rá konkrét törvényi előírás.

Arra viszont van, hogy olyan felvételt nem használhat fel munkáltatóként, ami a személyes jelenléthez képest többlet információt hordoz.

Konkrétan azt jelenti, hogy ha ő a saját szemével nem látta volna amikor személyesen jelen van, csak a kamera felvételen keresztül, abban az esetben nincs joga azt a szerzett információt ellened felhasználni, kivéve ha büntetőjogi felelőssérevonást feltételez, mint pl. éppen elemeled a kassza tartalmát.

De mint munkáltató nem használhatja fel arra, hogy pl. munkahelyi feladatod szegted, vagy leejtettél valamit, vagy mittudomén.

2022. márc. 7. 22:05
 12/20 A kérdező kommentje:
Arra van törvény, hogy meddig lehet tárolni a felvételeket, vagyis mennyi idő után kell törölni
2022. márc. 7. 22:28
 13/20 anonim válasza:
Amennyi időt itt töltöttél kérdezősködéssel, beírhattad volna a gugliba is. Én nem néztem utána, félre ne értsd!
2022. márc. 8. 05:24
 14/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az a baj ezzel, hogy nem sokat nyernél vele. Ő majd nem a x hónappal ezelőtti felvételen látottak miatt fog szankciókat bevetni. A másik meg, hogyha úgyis váltani akarsz, akkor most ezzel mi a gond? Félsz, hogy kirúg? A harmadik meg, hogy ha nincs semmilyen terhelő dolog rád nézve és ezt te tudod, akkor hagy nézze.
2022. márc. 8. 06:26
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem szeretem, hogy direkt provokál, ezért reméltem, hogy esetleg valaki le tudná-e írni nekem, hogy amúgy tényleg vissza tudja-e nézni az 5 hónappal ezelőtti felvételeket vagy csak blöfföl?
2022. márc. 8. 11:41
 16/20 anonim ***** válasza:

Itt tudsz panaszt tenni:

[link]

2022. márc. 8. 11:48
 17/20 anonim ***** válasza:
Elképzelhető az is, hogy direkt lementett mindent. Nálunk pl 1 hét után törlődik minden, ha nincs lementve, de 30 napnál többet tuti sehol sem tárolnak semmit. Hacsak külön le nem menti a felvételeket. Számomra inkább ez lenne az aggasztóbb.
2022. márc. 8. 21:46
 18/20 anonim válasza:
100%
2019 április 26-ig a maximális megőrzési idő 60 nap volt. Ekkor ezt eltörölték, tehát a legkorábbi felvétel amit visszanézhet legálisan az 2019 február 25-i. Persze ennek feltételei vannak.. pl. hogy le legyen írva valahol a megőrzési idő.
2022. márc. 10. 02:10
 19/20 A kérdező kommentje:

Jó, de óriási tárhely kell ahhoz, hogy akár a tavalyi felvételek meglegyenek.

Nem hinném, hogy mindennapot lementett.

6 tb a legnagyobb, ami ebbe a rögzítőbe elfér, az meg a legszarabb felbontásba maximum 4-5 hónapot tárolhat

2022. márc. 10. 09:09
 20/20 anonim válasza:
100%

Jó, hát arról eddig nem volt szó, hogy mennyi táhely fér abba a tárolóba.

Egyébként ezt te honnan tudod? A te feladatod volt ennek a felvételnek az intézése? Ebben az esetben neked is kéne tudni, hogy mennyi felvételt tárol.

Egyébként gondolom ki is lehet menteni a felvételeket.

2022. márc. 10. 19:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!