Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Átvertek jófogáson. Mit tegyek?

Átvertek jófogáson. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom tudom, nem lett volna szabad előre utalnom, megbántam és tanultam belőle. 10.000 ft a károm és fogalmam sincs ki az elkövető. Biztos vagyok benne hogy állnevet használt és telefonszáma sem volt megjeleníthető. Egyedül egy számlaszám van megadva de azzal mire megyek? Esetleg a rendőrség utána tud nézni hogy kié a számlaszám?

Megadott nekem egy nevet amikor kértem az adatait az utaláshoz, de ha a számlaszám valós akkor a rendszer csak úgy enged küldeni pénzt ha a neve is stimmel nem? Mert akkor lehetséges hogy a valódi neve volt az. Érdemes feljelentenem? Köszönöm.

2022. febr. 22. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
48%
Nem lett volna szabad előre utalnod. Tanulópénz
2022. febr. 22. 15:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Tudom de a kérdéseimre szeretnék választ kapni nem erre.
2022. febr. 22. 15:11
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
10.000Ft-tal nem igazán fog érdemben foglalkozni a rendőrség.
2022. febr. 22. 15:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

mivel az osszeg csak szabalysertes, nem sok eselyed van a rendorseggel, de azert mindenkeppen tegyel feljelentest

A legjobb az lenne, ha esetleg a tobbi aldozattal egyutt tennel feljelentes, mert akkor a kozos karosszeg mar atlepheti a buncselekmeny kategoriat

Sajnalom, es a remelem a kocsog csalo holnapra megdoglik

2022. febr. 22. 15:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Kiírtam sok csoportba a bankszámlaszámát. De a rendőrség legalább ki tudja deríteni a valódi nevét a bszsz alapján?
2022. febr. 22. 15:21
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

A bankot megpróbálnám,ritka esetben van olyan hogy leveszi a számlájáról.

Nálunk munkahelyen volt, évekkel ezelőtt,amikor még a terminálba be kellett ütni az összeget.

Lemaradt egy nulla így 10080 helyett 1008-at vontak le az ügyféltől

A cégünk 10000ft felett foglalkozik az ilyen dolgokkal.

Szerencsés volt a kolléganőm,hogy pont 10 fölött volt.

Utólag levonták a számlájáról az ügyfélnek.

De előfordulhat olyan is, hogy nincs miből.

2022. febr. 22. 15:24
 7/10 anonim ***** válasza:
A rendőrség ha akarja a számlaszám alapján kiderítheti. De kicsi az összeg, ezért nem biztos, hogy akarnak vele foglalkozni. Esetleg a bankál is bepróbálkozhatsz, hogy téves volt az utalás, más számlaszámra akartad, kárják vissza. Elvileg el tudnak indítani ilyen folyamatot, ahol nyilatkoznia kell a fogadó félnek.
2022. febr. 22. 15:36
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
Üdv a klubban! Szerintem engedd el, és örülj neki hogy ennyi volt a tanulópénz, és nem több. Engem 49 ezerrel húztak le, jó hülye voltam így utólag, de végiggondoltam a dolgot és elengedtem. Baromi sok utánajárás, és ha esetleg megvan a jómadár, akkor még egy csomó idő, utazgatás, esetleg tárgyalás ha több is van a fején, és üzletszerű. És szinte garantált, hogy a végén egy fillért sem látsz.
2022. febr. 22. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Próbáld meg azt, hogy a bankban bankkártya reklamációs adatlapot kérsz. Azon vissza tudod vonni a kívánt tranzakciót.
2022. febr. 22. 21:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen feljelenteném, már csak a lelki nyugalmam miatt is.

Igaz, nem nagy összeg, de mivel nem is igényel sok nyomozást, csak lekérni a banktól a számlatulajdonos nevét, meg az utalás adatait, így fel tudja dobni a felderített ügyek számát, és egyes rendőrök direkt rámennek erre, jutalom és kitüntetés reményében.

Az is valószínű, hogy nem csak téged vert át az illető, hanem több embert, és ha mondjuk 50x10 E, az már félmillió, amivel igenis foglalkoznak. De ehhez az kell, hogy minden 10 E-s kuncsaft feljelentést tegyen.

Legrosszabb esetben ráment egy kis időd, különösebb pénzedbe nem fog kerülni. Legjobb esetben meg visszakapod a pénzed.

Én amúgy a saját "üzletem" miatt is utálom az ilyeneket. Már vagy 200 embernek adtam el 20 év alatt kisebb értékű (500-5000 Ft) dolgokat úgy, hogy előre küldték az árát, mivel így nem kell külön utánvétre költeni, ami kicsi összegnél arányaiban megemeli az árat. (Természetesen, személyesen is átvehető lett volna minden.) De az utóbbi 2 évben egyre kevesebben mernek így, előre utalással vásárolni, pedig én még senkit nem csaptam be, meg az eladók nagy többsége se. Csak hát vannak, akik igen.

Én kétszer kaptam hibás árut Jófogáson, mindkét esetben utánvéttel fizettem. Az egyik kis hiba volt, nem foglalkoztam vele, hogy az eladó nem válaszolt. A másikat viszont hívogattam, neten írogattam neki, aztán végül megfenyegettem, hogy feljelentem, ha nem küld 10 E Ft-ot a javításra. A határidő utolsó napján utalt. (Szerencsére, PrintScreennel elmentettem a hirdetése minden részletét, és egyértelmű volt, hogy újszerű gépet hirdetett.)

2022. febr. 23. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!