Mit lehet tenni akkor, ha a bérlő nem fizeti a lakbért és kiskorú gyermekük is van a lakásban?
Mi van akkor ha nem fizetnek, de a lakásban tartózkodnak és van kiskorú gyermekük is, semmilyen felszólításra nem hagyják el a lakást, nem fizetnek stb stb.
Én úgy tudom, hogy kiskorú gyermek nem rakható utcára. Viszont szerintem meg lehet azt oldani, hogy nem utcára kerül, hanem nevelőintézetbe, a szülei meg utcára. Csak az a kérdés, hogy hogyan? Meg ha velem ilyen történik hogyan szerzem vissza a lakásomat?
Felmondod a bérleti szerződést majd a jegyzőhöz fordulsz... onnantól kezdve vagy 90-120 napos procedúra mire kirakják őket. Ezért kell közjegyzői okiratba foglalni a bérleti szerződést, akkor közvetlenül tudsz végrehajtást kérni akár van kiskorú gyermek akár nincs. Az elmaradt hasznot + a ki nem fizetett rezsit majd polgári peres úton követelheted - olyan cirka 1-2 év mire megszületik az ítélet és ha nincs végrehajtható vagyontárgy, letiltható jövedelem akkor pápá a pénzednek.
Nem árt ha tudod... ha elmaradnak a közüzemi díjakkal akkor nem fogják kikapcsolni a szolgáltatást ha bérlő van benne. Ha viszont azt mondod a szolgáltatónak hogy te laksz benne... (a visszakapcsolási díjat akkor is fizetned kell majd).
"ha elmaradnak a közüzemi díjakkal akkor nem fogják kikapcsolni a szolgáltatást ha bérlő van benne" na de ezt is a peres úton kell majd kifizettetni velük ugye?
A lényeg, hogy én ne bukjak semmit, mert valszeg ez lesz a megélhetésem. engem tönkretenne ha egy esetleges bérlőm nem fizetne és nem is távozna...
3-mas: de mivel a szerződés már nem él, és feljelentés is történt, akkor végülis betörők, hiszen 1: nincsen szerződés, nem bérők, 2: a lakásban tartózkodnak, 3: miért hívnának rendőrt, ha ők a bűnözők?
de már világos, kisgyerekes bérlőt SOHA. :) Ezen kívül érdekel mi ilyenkor a pontos procedúra
#5 lehet a szerződés nem "él" de attól még elég jelentős eltérések vannak hogy a "birtokbavételre" milyen úton került sor. Ha a szerződést felmondják attól még NEM bűnöző, s eléggé védeni is fogja a jog.
Egy kiskáté:
Egyébként leírtam a megoldást, közjegyzői okiratba kell foglalni. Ugyan ez plusz költség (45-60k) de ha felmondásra kerül a szerződés akkor a záradékkal már egyből lehet menni a végrehajtóhoz aki 15-30 nap alatt kirakja az ex-bérlődet. Te önkényesen NEM rakhatod ki még ekkor sem!!!
Kérdések:
1. Mi van a szerződésben?
2. Hogy kötöttétek a szerződést. a) körmöltetek okosan, mert mindenhez is értetek, b) ügyvéd írta a szerződést, és előtte írtátok alá c) közjegyző elött aláírt szerződés
3) adózol-e a lakbér után (csak mert bosszú lehet)
Amúgy indokolt esetben, mint pl. nem fizetés, írásban lehet érvényesen felbontani a szerződést.
egyébként 5 másodperc google:
"Lakásbérleti szerződés felmondása"
Szerintem nincs ilyen jellegű védelem, majd elviszik a gyereket a nagyihoz lakni stb. majd ők megoldják a gyerek lakhatását, ill. a sajátjukat is.
Nem kellene ennyi ideig várni nem-fizetés esetén, hogy a kaucióból fedezhető legyen a lakbér.
Amúgy meg lehet még fizetési meghagyási eljárást is indítani.
Ha nem fizetnek, akkor megy a végrehajtó, ha vitatják, akkor meg mehet a pereskedés, de akkor a perköltséget is fizetniük kell. Amennyiben arról van szó, akkor érdemes a tartozáson felül az eljárási díjat is követelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!