Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lathatas hogy van ilyenkor?

Lathatas hogy van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Férjemmel válni készülünk. Jelenleg Budapesten élünk albérletben. Én a gyerekekkel vidékre fogok költözni, mert az albérletet nem tudom egyedül fizetni. Vidéken van egy fél családi házam, ami jelenleg is üres. Nővéremnek nem kell, így ott ingyen laknánk. Ferjem szerint az engedélye nélkül nem vihetem el a gyerekeket és ha megteszem, nekem kell őket Pestre hordanom láthatásra, mert őt nem kötelezhetik ilyen hosszú útra. ( Több óra). Viszont a legkisebb nincs fél éves, anyatejes baba. Vele nem szívesen buszoznék ennyit rendszeresen. De az sem megoldás, hogy a bevételem nagyját lakhatásra kelljen költenem. Ráadásul itt segítségem sem lenne, vidéken pedig igen.
2022. febr. 18. 12:27
 1/8 anonim válasza:
94%
Az országon belül oda költözöl, ahová akarsz. Ha költsége van a láthatásnak, akkor azt felesben fizetitek. Három éves korig nálad van a láthatás, nem viheti el őket. Ha azt akarja, hogy közel maradjatok, segítsen a lakhatásban.
2022. febr. 18. 12:32
 2/8 anonim ***** válasza:
7%
Teljesen igaza van a férjednek.
2022. febr. 18. 12:58
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Egyáltalán nincs igaza a férjnek.
2022. febr. 18. 13:00
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

"Egy közelmúltban történt jogi módosítás értelmében lehetőség nyílt arra, hogy a láthatás költségeit a két szülő közösen viselje. Korábban ugyanis gyakran azzal nehezítette meg a láthatást a szülő, hogy olyan messzire költözött, hogy a különélő szülő anyagi okokból nem tudott elmenni a gyermekért. Most a bíróság dönthet úgy, hogy ne teljes egészében a különélő szülő fizesse a költségeket, hanem a szülők ezt akár meg is oszthassák egymás között."

[link]

2022. febr. 18. 13:01
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Nincs olyan, hogy nem költözhetsz(országon belül). Annyi a kötelességed, hogy láthassa a gyereket, szóval otthon vagytok amikor megy, nem zárod magadra az ajtót hanem beengeded.

Nyilván se az apának se a gyerekeknek nem jó a nagy távolság, de ha másképp nem megy áldozat kell hozni.

2022. febr. 18. 13:02
 6/8 anonim ***** válasza:
94%
Oda költözöl országon belül, ahova csak akarsz. Szép is lenne ha valami rosszindulatú férj röhóghöz köthetné az exnejét.
2022. febr. 18. 13:10
 7/8 anonim ***** válasza:
92%

Országon belül oda költözhettek ahová szeretnétek

Külföldre csak az ő beleegyezése esetén illetve hallottam ezzel kapcsolatban is kirívó esetet.

Országon belül ő kel a gyerekek után menjen a gyerekek állandó lakhelyükön veszi át tőled őket! Neked kötelességed időjárásnak és a látogatás hosszának megfelelően ruházattal ellátni a gyerekeket.

Ő köteles a végzésben megszabott időpontig visszavinni a gyerekeket az állandó lakhelyükre!

2022. febr. 18. 13:30
 8/8 anonim ***** válasza:
22%
Igaza van a férjednek.
2022. febr. 20. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!