Tényleg az övé a ház?
Figyelt kérdés
Anyukám férje a testvéreivel a szüleiktől örököltek egy házat.A testvérei odaajándékozták neki a tulajdonrészüket hivatalosan ingyen,de maguk között kifizette őket amit a végrendeletében le is írt.Ez volt 35 éve. Anyukámmal már 30 éve házasok és mivel gyakorlatilak ő nevelt fel és a lányaként szeretett a házat halála esetén végrendeletben anyukámra,ha pedig anyukám hal meg előbb akkor rám hagyta. Anyukám 1 éve meghalt,most pedig sajnos ő is.Amikor megvolt a hagyatéki tárgyalás amire a még egyetlen élő testvére el sem jött,ott azt mondták,hogy a végrendelettel minden rendben van és intézik,hogy a ház a nevemre legyen írva. De az utánavaló nap a testvére idejött a házam elé és azt kezdte el üvöltözni,hogy adjam oda neki a házát,mert én egy senki vagyok és nekem nem jár semmi. Hozzáteszem először azt se tudtam ki ő mivel amióta élek egyszer nem volt itt. Arra lennék kíváncsi,hogy most tényleg övé a ház és valami nagyon el lett szúrva vagy csak a száját jártatja?2022. febr. 5. 17:27
1/4 anonim válasza:
Nope.
Ha nincs külön végrendelet, akkor minden vagyon a halott házastársára és gyerekeire száll egyenlő elosztásban.
Ha van végrendelet, akkor meg aszerint.
Egyik scenarioban sem opció a nagybátyád. Testvértől nem öröklünk, ha annak van utódja/házastársa.
2/4 anonim válasza:
Még végrendelet nélkül is a tiéd lenne
3/4 anonim válasza:
Ha legközelebb odamegy óbégatni, akkor hívj rendőrt. Neki még a kötelesrész sem jár, mivel oldalági rokona anyukád férjének.
4/4 kovpet válasza:
Kérd le azért a tulajdoni lapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!