Facebookos csaló ellen tesz-e valamit a rendőrség?
Egy hegesztő pajzsot vettem a Facebook Marketplace felületén. Elővigyázatosságból csak utánvételes kértem a csomagot A csomag meg is jött ki is fizettem. De viszont csak papírral volt teli a doboz.
Rendőrségi feljelentést megtettem. A rendőrségen csak annyit mondtak hogy majd értesítenek ha van valami. Így is volt az utalást (mivel GLS utánvétellel volt) nem kapta meg a csomagot feladó személy mert a rendőrség leállította.
Viszont még annyi kiderült hogy a név és a cím nem létezik vagyis hamis néven és címen adta fel.
Annyit ki tudtam deríteni a GLS ügyfélszolgálatától hogy a feladó és a számla tulajdonos nem ugyan az.
Itt az a kérdés hogy a rendőrség utána jár-e egyáltalán hogy kié a számla? És lesz-e valami következménye? Nekem a GLS semmi felé információt nem adott ki. De a rendőrök kiadják akkor is még a banktól is le kell kérniük az adatokat ha tudják. Foglalkoznak-e vele egyáltalán komolyan?
66 000 forintról van szó ami meghaladja az 50 000 forintos határt így ez már nem szabálysértés hanem bűncselekmény.
Az illető ellen ez a második feljelentés az előző az 30 000 forintról szólt.
Összefoglalva az illetőt felelősségre vonják-e egyáltalán? Én vissza kapom valamikor a pénzemet? Ha igen körülbelül mikorra várhatom?
Nem tudja lefoglalni tőle hisz meg se kapta. A rendőrség leállította az utalást.
Nem tudom hogy egyáltalán vissza kapom-e ha igen akkor mikor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!