Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Facebookos csaló ellen tesz-e ...

Facebookos csaló ellen tesz-e valamit a rendőrség?

Figyelt kérdés

Egy hegesztő pajzsot vettem a Facebook Marketplace felületén. Elővigyázatosságból csak utánvételes kértem a csomagot A csomag meg is jött ki is fizettem. De viszont csak papírral volt teli a doboz.

Rendőrségi feljelentést megtettem. A rendőrségen csak annyit mondtak hogy majd értesítenek ha van valami. Így is volt az utalást (mivel GLS utánvétellel volt) nem kapta meg a csomagot feladó személy mert a rendőrség leállította.

Viszont még annyi kiderült hogy a név és a cím nem létezik vagyis hamis néven és címen adta fel.

Annyit ki tudtam deríteni a GLS ügyfélszolgálatától hogy a feladó és a számla tulajdonos nem ugyan az.

Itt az a kérdés hogy a rendőrség utána jár-e egyáltalán hogy kié a számla? És lesz-e valami következménye? Nekem a GLS semmi felé információt nem adott ki. De a rendőrök kiadják akkor is még a banktól is le kell kérniük az adatokat ha tudják. Foglalkoznak-e vele egyáltalán komolyan?

66 000 forintról van szó ami meghaladja az 50 000 forintos határt így ez már nem szabálysértés hanem bűncselekmény.

Az illető ellen ez a második feljelentés az előző az 30 000 forintról szólt.

Összefoglalva az illetőt felelősségre vonják-e egyáltalán? Én vissza kapom valamikor a pénzemet? Ha igen körülbelül mikorra várhatom?

2022. febr. 4. 16:35
 1/4 anonim ***** válasza:
A polgári peres eljárás csak a büntetőeljárás jogerős befejeződését követően kezdődhet el. Akkor van esélyed ha a rendőrség még a büntetőeljárás alatt lefoglalja tőle ezt a pénzt, egyébként meg engedd el.
2022. febr. 5. 03:06
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem tudja lefoglalni tőle hisz meg se kapta. A rendőrség leállította az utalást.

Nem tudom hogy egyáltalán vissza kapom-e ha igen akkor mikor...

2022. febr. 5. 18:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jó esélyed van rá.
2022. febr. 5. 18:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Lassan őrölnek malmaik, de stabilak a fakabátok, különben mi lenne itt?
2022. febr. 7. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!