Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag bűncselekmény az ha...

Jogilag bűncselekmény az ha valakinek azt mondom hogy kamerázom őt (amit engedély nélkül nem tehetnék, illegális) de valójában nem teszem, csak blöffölök?

Figyelt kérdés
2022. febr. 4. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Szerinted?

Ha elkövetsz valamit és közben narrálod a cselekményt, attól az megszűnik bűncselekmény lenni?

"nézd tesó most épp kirabollak" - attól még az nem lesz engedélykérés.

De ha meg nem kamerázod, akkor miért lenne bűncselekmény? Akkor az csak egy sima blöff. Jogilag nem kérhető számon.

2022. febr. 4. 11:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez utóbbi volt a kérdés. Manapság annyi hülye törvény van hogy már semmiben se vagyok biztos. Megnehezítették az életét, lelki sérülést okoztak, megtévesztés, félelemkeltés, stb. Esetleg zaklatás pusztán azért mert beszéltem hozzá miközben ezt elmondtam neki...
2022. febr. 4. 11:40
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

2# Van ahol már a csúnyán nézést is büntetik (erőszak előszobája)

Nálunk szerencsére nem ennyire szélsőséges.

2022. febr. 4. 11:42
 4/7 A kérdező kommentje:
A kérdés alapja amúgy az hogy valaki meg akar támadni s megpróbálom beadni neki hogy kamerazom. Hogy elhiszi vagy sem, használ e vagy sem más kérdés az érdekel hogy ha feljelentem s kiderül blöff, követtem e el buncselekmenyt szabálysértést pusztán azért mert ezt elhitettem vele?
2022. febr. 4. 11:47
 5/7 A kérdező kommentje:
*hogy ha ő jelent fel.
2022. febr. 4. 11:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"hogy valaki meg akar támadni s megpróbálom beadni neki"

Ha valaki meg akar támadni az egy jogos védelmi helyzet. Ha nem erőszakos eszközzel próbálod elejét venni, akkor nagyjából minden megengedett. Az is hogy lefilmezed, az is hogy úgy teszel, mintha filmeznél.

2022. febr. 4. 11:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Ez a jogos onvedelmi helyzet eléggé kétséges főleg hogy bizonyítható e. Ha neki vérzik az óra nekem semmi bajom akkor maris kétségbe vonható.
2022. febr. 4. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!