Asperger szindrómám miatt gyámság alá tudnak venni engem?
Szia, az Asperger-szindróma nem ok a gondnokság alá vételre. Ezt én egy gondnokság alá vételi per győzteseként mondom.
Hogyan ne kerülj gondnokság alá?
Naponta mosakodj meg, teljes testes mosdást vagy fürdést végezz.
Legyen tisztán, rendben a hajad, tiszta a körmöd.
Használj dezodort.
Nézesd át a ruhatáradat, ami nem jó, azt dobd ki, és hozz helyette szebbet a Vöröskereszttől.
Ne járj koszos ruhában.
A konyhát naponta egyszer, a szobákat két-három naponta takarítsd ki. Ha van állatod, akkor mindig ellenőrizd, hogy bekakilt, bepisilt-e abban a helyiségben, ahol éppen vagy.
A fürdőszoba padlóját is hasonló gyakorisággal takarítsd ki.
A fürdőszobában a csempét, az előszobát legalább kéthetente takarítsd.
Legalább két-három naponta, de minél gyakrabban mosogass el.
A hűtőt, a mikrót és a háztartási gépeket havonta mossad el.
Ne legyen semmi nálad, ami penészes vagy romlott. Ezeknek a szemétben a helyük, vagy a kerti komposztban.
Ne tarts semmit közvetlenül a földön.
Az asztalterítőt hetente cseréld.
Ha már komolyan gondolkodnak rajta, akkor keress egy ügyvédet.
Sok sikert, és ha megkezdődik a per, akkor győzelmet!
#1: Úgy látom, nem tudod, hogy mi az Asperger-szindróma, mivel teljesen hamis kép él benned az autizmusról. Ajánlom, hogy olvasd el az Asperger-szindróma cikket a Wikipédián.
#5: Miért is?
Nem vagyok depressziós, mániás-depressziós, skizofrén, vagy más elmebeteg; van munkám, rendben tartom az otthonomat, mindenki azt mondja, hogy tiszta az otthonom.
A mamám halála után készült intelligenciateszt szerint az intelligenciám 122. Két diplomám van, tudok gazdálkodni a pénzemmel.
Az Asperger-szindróma, autizmus nem ok arra, hogy valakinek gondnoka legyen. Az csak egy másik gondolkodási mód, mint a többség, nem pedig az értelmi fogyatékosság egy fajtája. Az ágy végében ülő, sosem beszélő, ringatózó autistát sem azért kell gondnokság alá helyezni, mert autista, hanem mert értelmi fogyatékos.
Kedves kérdező, elfelejtettem a mosásról beszélni. Az alsóruhát hetente-kéthetente kell mosni, hozzá lehet adni a törülközőket, hálóruhákat, hálóköntöst, ágyneműt. A felső ruházatot akkor kell mosni, ha összegyűlt belőle egy mosásra való. Hozzá lehet adni a kabátot, kinti ruházatot, maszkot.
A polcokat a szobában, a könyveket és más porfogókat folyamatosan törölni kell.
Ha kiderül, hogy nem tudsz például kutyát tartani, akkor add tovább, egy jobb helyre. Ezért kellett nekem is lemondanom a kutyáról.
Az ablakokat, függönyöket, csapokat évi 3-4 alkalommal kell mosni.
A Gyámhivatal és a bíróság azt nézi, hogy rendben van-e tartva az otthonod, illetve tanúvallomásokra, szakértői véleményre hagyatkozik. Mondhatja azt a felperes, és hozhat hamis tanúkat, hogy koszban élsz, de kérheted, hogy például írják le az otthonodat. Ha amnéziásak, akkor kérdezz vissza, hogy akkor hogy emlékeznek a koszra? Gyűjts tanúkat, legalább kettő kell.
Ha voltál kollégista, akkor megúszhatod a pert. Ha beilleszkedési zavar vagy meltdown miatt tettek ki, akkor ez inkább rontja a helyzetedet. Kérdezd meg a tanáraidat a kollégium szabályairól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!