Ha valaki elalszik vezetés közben és emiatt összetöri magát és az autóját, akkor azért milyen büntetés jár?
Figyelt kérdés
Jár-e pl. Vezetéstől eltiltás? Mások nem sérülnek a balesetben csak a vétkes sofőr és a totálkáros autója. Az autóból a tűzoltóknak kell kiszabadítani a sofőrt. Továbbá érdekelne, hogy ilyenkor mennyi a plusz költség amit még meg kell fizetni a szervek felé.2022. jan. 28. 16:08
1/4 anonim 

válasza:

Ha nem okoz balesetet és saját magán kívül nem sérül senki, valami enyhébb, pénzbeli büntetést kap, mert a sünök ráfogják,hogy álmosan ült autóba vagy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett.Utóbbi, egy gumiszabály, bármikor, bármire ráhúzható.
Sünök szeretnek pénzt behajtani.
Komolyabb büntetés, mint jogsi elvétel,eltiltás ilyen esetben nem játszik.
2/4 anonim 

válasza:

Úgyse tudnák bebizonyítani, hogy elaludtál. De szerintem sincs plusz bünti, talán pont ezért. Alvási apnoésoknál (ami én is vagyok) terveztek szigorítást, csak közbejött a vírus.
3/4 anonim 

válasza:

Baleset okozásért és a műszaki mentés miatt mindenképp megbüntetik. Ha más nem sérül meg, akkor a többi attól is függ, hogy sima úrvezető, vagy az Európai Parlament és Tanács 561/2006/EK rendeletének hatálya alá esik a munka közben történt az eset. Utóbbi esetben szigorú szabályok vonatkoznak a vezetési- és pihenőidőkre. Ha ADR alá eső veszélyes anyagot szállított, akkor a büntetési tételek duplázódnak.
4/4 A kérdező kommentje:
A sofőr beimerte a rendőröknek hogy elaludt.
2022. jan. 28. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!