Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki elalszik vezetés...

Ha valaki elalszik vezetés közben és emiatt összetöri magát és az autóját, akkor azért milyen büntetés jár?

Figyelt kérdés
Jár-e pl. Vezetéstől eltiltás? Mások nem sérülnek a balesetben csak a vétkes sofőr és a totálkáros autója. Az autóból a tűzoltóknak kell kiszabadítani a sofőrt. Továbbá érdekelne, hogy ilyenkor mennyi a plusz költség amit még meg kell fizetni a szervek felé.
2022. jan. 28. 16:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem okoz balesetet és saját magán kívül nem sérül senki, valami enyhébb, pénzbeli büntetést kap, mert a sünök ráfogják,hogy álmosan ült autóba vagy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett.Utóbbi, egy gumiszabály, bármikor, bármire ráhúzható.

Sünök szeretnek pénzt behajtani.

Komolyabb büntetés, mint jogsi elvétel,eltiltás ilyen esetben nem játszik.

2022. jan. 28. 16:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Úgyse tudnák bebizonyítani, hogy elaludtál. De szerintem sincs plusz bünti, talán pont ezért. Alvási apnoésoknál (ami én is vagyok) terveztek szigorítást, csak közbejött a vírus.
2022. jan. 28. 16:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Baleset okozásért és a műszaki mentés miatt mindenképp megbüntetik. Ha más nem sérül meg, akkor a többi attól is függ, hogy sima úrvezető, vagy az Európai Parlament és Tanács 561/2006/EK rendeletének hatálya alá esik a munka közben történt az eset. Utóbbi esetben szigorú szabályok vonatkoznak a vezetési- és pihenőidőkre. Ha ADR alá eső veszélyes anyagot szállított, akkor a büntetési tételek duplázódnak.
2022. jan. 28. 16:42
 4/4 A kérdező kommentje:
A sofőr beimerte a rendőröknek hogy elaludt.
2022. jan. 28. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!