Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Alkotmányellenes magánszemélye...

Alkotmányellenes magánszemélyeket kötelezni az "árstop" feltüntetésére?

Figyelt kérdés

2022. jan. 27. 16:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Tudsz olyan alkotmányos pontot találni, amibe beleütközik? Ha igen, akkor az lehet.
2022. jan. 27. 16:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Európában ez nem az.

Vannak ennél sokkal cifrább dolgok is nyugatabbra.

Amerikában viszont ilyesmire nem lenne joga az államnak.

2022. jan. 27. 17:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha az akkor gyorsan átírják az alkotmányt, mert miért ne, megtették már jópárszor.
2022. jan. 27. 17:00
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Melyik pontjába ütközik, kérdező?
2022. jan. 27. 17:06
 5/13 anonim ***** válasza:
Boltokat köteleznek, nem magánszemélyeket.
2022. jan. 27. 17:35
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Rühellem a Fideszt meg a jelenlegi kormányt, de egyetlenegy magánszemélyt nem köteleztek árstopra….
2022. jan. 27. 18:42
 7/13 anonim ***** válasza:
6: ha nekem van egy kisboltom, ahol én szolgálok ki egymagam, akkor praktikusan engem köteleznek árstopra, illetve beleszólnak, hogy mennyiért adhatom az áruimat
2022. jan. 27. 18:45
 8/13 anonim ***** válasza:
“ 6: ha nekem van egy kisboltom, ahol én szolgálok ki egymagam, akkor praktikusan engem köteleznek árstopra, illetve beleszólnak, hogy mennyiért adhatom az áruimat” aha és hol a magánszemély?
2022. jan. 27. 19:34
 9/13 A kérdező kommentje:

ebből indulok ki h:

"Az Országgyűlés abból kiindulva, hogy a kereskedelem a nemzetgazdaság meghatározó ága és a mindennapi élethez nyújt szolgáltatásokat, fontosnak tartja, hogy a kereskedelmi tevékenység gyakorlásának szabadságát megtartva, a hatékony működésre képes mikro-, kis- és középvállalkozások fennmaradását és fejlődését előtérbe helyezve a tevékenység folytatásának alapelveit és feltételeit szabályozza, különös tekintettel a gazdasági környezet, a kereskedők és a vásárlók érdekeire. Fontosnak tartja a vállalkozási szabadság elvének fenntartását, ezért a beavatkozások körét minimálisra szűkítve elismeri a szakmai önszabályozás, valamint olyan - a kereskedők csoportjai által létrehozott, magukra nézve kötelezően elismert - magatartási kódex jelentőségét, amely meghatározza a kereskedők magatartását olyan fontos területeken, mint a tisztességes kereskedelmi gyakorlat, a fogyasztókkal szemben folytatott magatartás, vagy a beszerzési ár alatt történő értékesítés gyakorlatának korlátozása."

forrás: [link]

nem találtam a feltüntetésnél olyan bekezdést, ami nem saját döntésből lenne, szal aki tud valamit erről azt várom.

2022. jan. 27. 23:36
 10/13 A kérdező kommentje:

közben a portfolio lehozta. mindent hirtelenjében öszzetákolt a miniszter a rendeleti kormányzással. én önkényesnek ítélem ezt a fajta kampányfogást. rem kivizsgálják brüsszelben, mert ez itt belügy

[link]

2022. jan. 28. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!