Átvertek! Fel jelenthetem?
Facebook marketplacen átvert egy nem magyar úriember és hibátlan termék helyett sérültet küldött.Nagy nehezen sikerült egy választ kihúznom belőle de ő arra fogja hogy postázás közben sérült meg. Ami több okból is lehetetlen.
Nem a pénzről van szó de nem szeretném ha egy ilyen ember nyerészkedne rajtam. Jogilag mit lehet tenni?
A valóságban semmit.Ha az eladót nem ismeri el, hogy direkt átvert (nyilván miért tenné?) és nem akarja visszaadni a termék árát, akkor sajnos így jártál.Onnantól kezdve csak a futárszolgálatra/postára lehet rákenni a károkozást, de ők majd rákenik úgy is az eladóra.
Ha nagyon értékes tárgyat vettél, akkor érdemes biztosítani a csomagot.Annak hiányában nincs mit tenni.
Egyébként, mivel te állítod azt, hogy csalás áldozata lettél, ezt a tényt neked kell bebizonyítani.Nem az eladónak kell bizonyítani, hogy ő ép terméket küldött.
"Facebook marketplacen átvert egy nem magyar úriember"
A Facebook Marketplacen ÉRTÉKELÉS NÉLKÜLI, ELLENŐRIZETLEN ELADÓK árulnak.
Azt írod, lehetetlen, hogy szállítás közben sérült meg. Ezt honnan tudod? Külső sérülés nem volt? Ha volt, akkor a futárcéggel/Postával jegyzőkönyvet kell felvetetni.
Ha nem volt, akkor sok mindent nem tudsz tenni, elkönyveled tanulópénznek, hogy máskor ilyen oldalról csak személyes átvétellel veszel dolgot - vagy ha nem, akkor benne van a bukta.
Hiába "jelented fel" a nem tudom én hol, ha Ő azt állítja, hogy sértetlen terméket küldött, Te meg azt, hogy sérülten adta fel, akkor 1 állítás 1 ellen - soha nem lesz belőle számodra nyertes végkimenetel.
A Vaterát meg nem tudom, miért keverted bele, a kulcsszavakhoz miért írtad, hiszen ott az eladók értékeléssel rendelkeznek és létezik a Biztonságos Vásárlás Program, ahol X lépések megtétele után akár vissza is kaphatod a pénzedet és/ vagy az eladót akár le is tilthatják.
Százszor leírtam már, de úgy látszik, mindig van, akinek ez új: értékelés nélküli oldalon NEM VÁSÁROLUNK az interneten, csak személyes átvétellel vagy beleszámolod, hogy lehet, hogy egy db téglát kapsz vagy valami selejtet kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!