A rablási ítéletet helybenhagyja a másodfok vagy nem?
Békéscsabán 2018 ban egy edzőtermi lopással meggyanúsítottak majd az ottani ügyészség megvádolt rablással.
Kaptam ítéletet első fokon 2 év 3 hónap börtönt, fellebbeztem.
Én Debrecenbe lakok csak egy debreceni lopási ügybe ma szabadultam, bent voltam a börtönbe letartóztatásban 2021 május 3-tól a mai napig, amibe ma szabadlábra helyeztek.
így újra szabad vagyok.
Csak közbe a békéscsabai járásbíróság elítélt első fokon.
Másodfokon mi várható?
Felmentés, helybenhagyás vagy enyhítés?
Soha többet?
Ezt már hallottuk a sátorügy után is. :D
No nem azért mondom, én szurkolok neked!
Ügyészasszony!
Nem!
Ez nem bűnügyi felügyelet.
Ez Szabadláb.
Akkor elmondom.
Beismerésre, tárgyalási jogról lemondásra az ügyész 1 év 6 hó börtönt indítványozott
Ma volt előkészítő űlés, vagyis már tegnap, és a vádirat szerint beismertem mindent, lemondtam a tárgyaláshoz jogáról és ekkor végzéssel elfogadte a bíró a nyilatkozataimat.
Az ítélet az 1 év 6 hó börtön lett, ahogy az ügyész kérte, nekem meg volt eszem, fellebbeztem enyhítésért így az ügy másodfokon folytatódik.
Ekkor mivel 8 és fél hó-t letartóztatásban voltam, így már csak 9 és fél hónapra kell bevonulni, ha a másodfok helybenhagyja, de abból lejön a kedvezmény és 3 hónap után kiengednek, mert a letartóztatás is benne van.
A végén a bíró a letartóztatásról döntött és még az ügyész is mondta, hogy tovább, nem szükséges a kényszerintézkedés, ügyvéd is ezt kérte én is, a bíró kiengedett SZABADLÁBRA. Ilyen kevés börtönért a szökés, elrejtőzés nem áll fent, esetleg a bűnismétlés, de csak a bűnismétlés magában kevés, ezért engedett ki, mert inkább a szökéstől tartottak.
ilyen csekély büntetésért, ami pár hó lehet már csak, másodfokig nem variálnak bűnügyi felügyelettel, hanem SZABADLÁB és kész. Súlyosabb hosszú börtönnél lett volna esetleg, hogy nem szabadláb, hanem lábbilincs otthon.
Tehát ez Szabadláb.
És érdekes módon a Békéscsabai rablási ügyben mai napig szabadlábon vagyok, voltam.
Levike,mi lesz velünk ha te évekig a börtönben leszel?
Amúgy pereld be az államot rossz börtönkörülmények miatt,sok pénzt kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!