Legális, másról titokban készített képet közzétenni?
Figyelt kérdés
Nem fogom reklámozni az oldalt hol ezt tapasztaltam. A lényeg, hogy egy chaten keresztül kaptam egy bizonyos lányról, a beszélgetésből kiderítettem, aki 17 éves kaptam, titokban készített képeket (Beszélget másokkal és le van fotózva, vagy ül egy szépen stb). De minden esetben ruhában van. Milyen szabályokat ezeg, illetve sért törvényt az ilyen magatartássú személy?2022. jan. 9. 17:08
A kérdező szavazást indított:
Nem sért törvényt, de a kezét eltörném aki ilyet tesz
Csak nem sért törvényt
Illegális tevékenységet végzett.
14 szavazat
2/2 anonim válasza:
Illegális. Még olyan képet sem tehetnél közzé, ahol egy turisztikai látványosságot fotózol le, de látszik rajta más, számodra teljesen idegen emberek arca. Elviekben minden, a képen szereplő személytől engedélyt kellene kérned, ha bárhova fel akarnád tölteni a képet. Saját használatra persze nem kell engedély. A gyakorlatban úgysem figyeli ezt senki, és valószínűleg az életben soha nem származna problémád belőle, de attól még nem legális, és perelhetne érte bárki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!