Ha hárman tulajdonlunk egy házat 1/3-os felosztásban, ők ketten el akarják adni, viszont én nem, mit tehetek?
Figyelt kérdés
Van lehetőségük így is eladni a házat a beleegyezésem nélkül? Vagy csak a saját 2/3ukat tudják eladni, az én 1/3-om az (elbirtokláson kívül) örökké az enyém marad?
Vagy ha ők ketten pl. meghirdetik a 10 millióért a saját tulajdonjogukat, én nem élek az elővásárlási jogommal (10 m forint) akkor az új tulajdonosoké lesz a 2/3 és én maradok 1/3 tulajdonban?
2022. jan. 8. 17:43
1/4 anonim válasza:
Lassíthatod a dolgot, de kezdeményezhetnek pert közös tulajdon megszüntetésére. Amúgy mi a fenéért nem akarod eladni, ha nincs összhang, a közös tulajdonnal mindig csak a baj van.
2/4 anonim válasza:
1, gondolom, mert benne lakik és nem akar kiköltözni
Kérdező, közös tulajdon megszüntetése iránti pert tudnak kezdeményezni, addig meg jogosan kérhetnek tőled használati díjat
3/4 anonim válasza:
Senki sem fog megvenni 2/3 házat.
Ha nem veszed meg a többiek tulajdonrészét, akkor pert indítanak ellened és kényszer értékesítik a házat. Mind a hárman megszívjátok aztán lehet tovább utálni egymást.
4/4 anonim válasza:
Van lehetőségűk eladásra kínálni bárkinek a 2/3 tulajdonjogukat, de így max. a ház piaci árának 1/3-át akarja a vevő fizetni (2/3 tulajdonjogért), illetve neked a Ptk. elővásárlási jogod biztosít (pont azokkal a kondíciókkal, mint amit a vevő ajánlott). Ilyenkor érdeme hitelből is megvenned, majd értekesítened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!