Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez fenyegetésnek számít?

Glendora kérdése:

Ez fenyegetésnek számít?

Figyelt kérdés
Ha valaki azt mondja ,hogy meg akarsz fenyegetni és én erre azt mondom : igen!,De egyébként semmi konkrét fenyegetés nem hangzik el a részemről ,akkor az bűncselekmény?

2022. jan. 3. 11:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A történet eleje?
2022. jan. 3. 11:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy eléd áll az illető és mondja: "meg akarsz fenyegetni"?
2022. jan. 3. 12:01
 3/3 2*Sü ***** válasza:
100%

Nem vagyok jogász, de…

A fenyegetés nem önálló büntetőjogi kategória. De bizonyos bűncselekményeket meg lehet valósítani fenyegetéssel (kényszerítés, szexuális erőszak, kerítés, közösség tagja elleni erőszak, magánlaksértés, rablás, zsarolás, közveszéllyel fenyegetés stb…).

A törvény a fenyegetést így határozza meg:

„459. § (1) E törvény alkalmazásában

[…]

7. fenyegetés: eltérő rendelkezés hiányában súlyos hátrány kilátásba helyezése, amely alkalmas arra, hogy a megfenyegetettben komoly félelmet keltsen;”

> Ha valaki azt mondja ,hogy meg akarsz fenyegetni…

Ha ez valami viccelődős kedélyes beszélgetés során hangzik el, akkor oké. De egy valós nézeteltérés, konfliktus esetén ez a kérdés nem szokott előzmény nélkül elhangzani. A kérdésedből nem derül ki, hogy pontosan mi is az, amire igent mondtál. Ennek hiányában meg aligha lehet megítélni a dolgot.

> De egyébként semmi konkrét fenyegetés nem hangzik el a részemről

Hát vagy legalábbis te így látod. Nyilván ha te előre kijelented azt, hogy te nem írtál semmi fenyegetőt, de nem írod le, hogy pontosan mit is írtál, akkor nem tudom mire is akarsz választ kapni, hiszen te előre leszögezted, hogy mi a válasz.

2022. jan. 3. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!