Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi számít fegyveres rablásnak?

Mi számít fegyveres rablásnak?

Figyelt kérdés

Ha igazi pisztoly helyett gázfegyvert használ az illető vagy sokkolót de,nem használja !!

Az is fegyveres rablás?

És a rabló elkéri a pénzt nem pedig erőszakkal veszi el így akkor ez minek minősűl?Ha jól tudom az nem rablás ha nem erőszakkal vesszük el.De akkor ez mégis micsoda?A utcában lévő postát a szomszédom rabolta ki és kíváncsi vagyok mit kap az a rohadék (kissebségi).

2022. jan. 2. 01:09
 1/5 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírási hibákért csak siettem.
2022. jan. 2. 01:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen fegyvernek látszó tárgyat használsz az fegyvernek minősül mert a sértettnek nem feladata eldönteni hogy mivel támadták meg.

Ha valaki elveszi az értékeidet az rablás.

A múltkor én is egy ilyen esetnek voltam az áldozata. Tilosban parkoltam. Odajött egy kék ruhás ember, fegyver volt nála és pénzt követelt tőlem.

2022. jan. 2. 01:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell valódi fegyvernek lennie - mármint még lőfegyvernek sem és igazinak sem.

Ha egy olyan játékpisztollyal követik el amit az áldozat igazinak hihet, az is fegyveres rablás, meg egy késsel, fegyverként használt pajszerrel, fűrésszel vagy banánnal elkövetett rablás is fegyveres rablás. A lényeg, hogy egy olyan eszközt használt a rabló amit az áldozat fegyvernek érzékelt mert fegyverként fenyegette vele a rabló.

2022. jan. 2. 01:30
 4/5 anonim ***** válasza:
80%

úgy tudom hogy ami lőfegyvernek néz ki, azt a rendőr annak is fogja gondolni egy ilyen helyzetben. tehát lehet az egy airsoft pisztoly is akár, éles lőszerrel töltött fegyvernek fogják feltételezni, bocsi kicsit hülyén fogalmaztam.

azt hogy udvariasan kéri vagy elveszi az sztem nem nagyon számít ha fegyverrel csinálta

hát nem hiszem hogy komoly büntetést kap, amikor gondatlan gyilkosok is kapnak 1-2 évet...

2022. jan. 2. 01:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ szuper vagy.
2022. jan. 2. 02:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!