Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehetne tenni az illegális...

Mit lehetne tenni az illegális szemétlerakókkal, ha még a rendőrséget sem érdekli?

Figyelt kérdés

Egy faluban élek, lakótelepen. (nagyon proli, tudom, ez van, lépjünk túl)

Az itteni lakások számára vannak külön konténerek, de nincsenek elzárva. Tábla figyelmeztet kamerára(nincs) és arra, hogy illetékteleneknek tilos lerakni.

Az a baj, hogy a falubeliek, sőt, egy közeli város lakói simán idehordják a szemetet az építési törmeléktől az ágymatracig.

Miután a 12 konténer mellett is szeméthegyek kezdtek nőni emiatt, heti 1-2 alkalommal itt járőröznek a rendőrök. Mivel kb átlag negyedóránként érkezik egy szeméttel teli autó, nem nehéz rajtuk ütni. Kapnak egy ejnye-bejnyét, néha jókat röhögnek meg pacsiznak és ennyi. Idejöttek rendőrködni, mert ide lettek vezényelve, de őket sem érdekli. A helyi polgármestert sem érzi szükségesnek a beavatkozást.

Kihez lehetne fordulni? Önbíráskodni nem szeretnék.

2021. dec. 31. 17:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ahol élek, ott konkrétan két település között van egy erdőkkel szegélyezett kövesút. Szép hely lenne, azonban az utóbbi években egyre többen dobálják ki a szemetüket az út szélére, illetve az erdőbe beforduló utak mellett nemes egyszerűséggel leborítják. Van aki zsákban, van aki csak simán kiszórja, még a zsákot is kispórolja.

Egyetlen egy alkalommal összeszedtem egy kupacot, mert már annyira undorító volt, hogy nem bírtam nézni. Valami tizenvalahány 120 literes szemetes zsák lett tele. Írtam egy levelet a helyi önkormányzatnak, aztán ők elintézték, hogy el legyen szállítva, immár zsákosan. Eltelt pár hónap és valaki megint ugyanoda kiszórta a szemetét.

Semmit nem kívánok, csak, hogy vakuljon meg az ilyen.

2022. jan. 28. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!