Orbán: Februártól Szép-kártyával is lehet fizetni a boltokban ezt mit jelent pontosan?

A Szép-kártya
"A Széchenyi Pihenő Kártya, azaz SZÉP Kártya egy kártyaformátumú, univerzális, elektronikus utalvány, amelyet a munkavállaló munkáltatójától kaphat béren kívüli juttatásként, a cafeteria keretein belül. A SZÉP Kártyával belföldi üdülést, meleg étkezést, különböző egészségügyi, szépségápolási, wellness- és sportszolgáltatásokat, illetve kulturális és szórakozási lehetőségeket lehet kifizetni."
Ezzel akarták elősegíteni a belföldi turizmust és az éttermi szolgáltatások igénybevételét, hogy a célzott vállalkozói réteget is segítsék.
Tehát közértben nem költhetted el napi élelmiszer vásárlásra.
De most már arra is érvényes.

5-ös. Igazad van! A Coop elfogadja, én bármit vehettem rajta rendszeresen. Alkoholos italt is.
😊2022. február 1-től, 2022. május 31-ig😊(4 hónap) lehet az élelmiszer boltokban vásárolni vele a terminálos fizetésnél, mint a bankkártyával.
Illetve bármelyik zsebből fizethetsz mindent, 2022. dec.31.-ig.

Béci! Te tényleg Koplárovics Béla focista vagy?

"5-ös. Igazad van! A Coop elfogadja, én bármit vehettem rajta rendszeresen. Alkoholos italt is."
Teljesen biztos, hogy az adott üzletek ezt jogtalanul tették meg, de nyilván bármi megoldható...
Amúgy közben látom, hogy megjelent a közlönyben. Nos, alkoholos italra továbbra sem fogadhatná el a Coop (sem). Persze ügyeskedni lehet, és talán még a büntetést is megéri nekik. Szóval egyelőre csak élelmiszerre lehet költeni. Annakidején az Erzsébet-utalvány is ilyen volt. Ott normális helyeken a kasszánál kiírta, hogy mennyi Erzsébetet fogadhat el, gondolom most is ilyen lesz.
"Béci! Te tényleg Koplárovics Béla focista vagy?"
Nem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!