Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Orbán: Februártól Szép-kártyáv...

Orbán: Februártól Szép-kártyával is lehet fizetni a boltokban ezt mit jelent pontosan?

Figyelt kérdés
[link]
2021. dec. 25. 11:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
10%
Semmit. Eddig is lehetett több boltban.
2021. dec. 25. 11:43
 2/14 anonim ***** válasza:
45%

A Szép-kártya

"A Széchenyi Pihenő Kártya, azaz SZÉP Kártya egy kártyaformátumú, univerzális, elektronikus utalvány, amelyet a munkavállaló munkáltatójától kaphat béren kívüli juttatásként, a cafeteria keretein belül. A SZÉP Kártyával belföldi üdülést, meleg étkezést, különböző egészségügyi, szépségápolási, wellness- és sportszolgáltatásokat, illetve kulturális és szórakozási lehetőségeket lehet kifizetni."

Ezzel akarták elősegíteni a belföldi turizmust és az éttermi szolgáltatások igénybevételét, hogy a célzott vállalkozói réteget is segítsék.

Tehát közértben nem költhetted el napi élelmiszer vásárlásra.

De most már arra is érvényes.

2021. dec. 25. 11:43
 3/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
24%
Igazából majd ha kijön róla a rendelet, akkor fogjuk tudni pontosan, hogy mit is jelent. Egyelőre még nem tartunk ott, hogy a király bejelent valamit és az egyből úgy is van.
2021. dec. 25. 11:47
 4/14 anonim ***** válasza:
25%
Ameddig a magyar közlönyben nem jelenik meg, addig csak szófosás, üres fecsegés.
2021. dec. 25. 11:48
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem költhetted el. De igenis elkölthetted. Le lehet pontozni, én két éve mindig a helyi Coop üzletben költöm el azt a kemény húszezer forintot, amit kapok rá. Igaz, csak kaját vehetek rajta.
2021. dec. 25. 11:49
 6/14 mindentudó99 ***** válasza:
96%
Milió helyen elfogadják most is
2021. dec. 25. 11:56
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

5-ös. Igazad van! A Coop elfogadja, én bármit vehettem rajta rendszeresen. Alkoholos italt is.

😊2022. február 1-től, 2022. május 31-ig😊(4 hónap) lehet az élelmiszer boltokban vásárolni vele a terminálos fizetésnél, mint a bankkártyával.

Illetve bármelyik zsebből fizethetsz mindent, 2022. dec.31.-ig.

2021. dec. 25. 11:57
 8/14 anonim ***** válasza:
24%

Béci! Te tényleg Koplárovics Béla focista vagy?

2021. dec. 25. 12:05
 9/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
25%

"5-ös. Igazad van! A Coop elfogadja, én bármit vehettem rajta rendszeresen. Alkoholos italt is."

Teljesen biztos, hogy az adott üzletek ezt jogtalanul tették meg, de nyilván bármi megoldható...

Amúgy közben látom, hogy megjelent a közlönyben. Nos, alkoholos italra továbbra sem fogadhatná el a Coop (sem). Persze ügyeskedni lehet, és talán még a büntetést is megéri nekik. Szóval egyelőre csak élelmiszerre lehet költeni. Annakidején az Erzsébet-utalvány is ilyen volt. Ott normális helyeken a kasszánál kiírta, hogy mennyi Erzsébetet fogadhat el, gondolom most is ilyen lesz.

"Béci! Te tényleg Koplárovics Béla focista vagy?"

Nem.

2021. dec. 25. 12:29
 10/14 anonim ***** válasza:
Eddig ismertem üzleteket, ahol elfogadták és megkérdezték melyik zsebből akarok fizetni. Viszont ezen boltokhoz tartoznak szállások is. Nem helyben de üzemeltetnek. Most talán hivatalos lesz, mert sokan nem mernek elmenni pár napra sem.
2021. dec. 25. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!