Hogy tudok szülés előtti táppénzre menni?
Sziasztok! 3 nap múlva leszek 3 hónapos várandós kismama. ( 26 evés és első babámat várom.)
Jelenleg egy büfékocsiban dolgozom, grill csirkéket egyéb grillezett húsokat kell árusítanom. Másfél éve vagyok náluk 8 órában, 167.400 Ft bruttóval bejelentve.
Elszeretnék menni szülés előtti táppénzre. Úgy gondoltam ezt az évet még ledolgozom, aztán januártól otthon leszek. ( a büfékocsi kint van a szabad ég alatt. Nyitott. Hiába sül a hátam mögött a hús. Hideg van. A mínuszokban már semmiképp sem szeretnék dolgozni. Nem kockáztatok a baba miatt.
December 31-én lejár a munkaszerződésem.
Veszélyeztetett terhesként tudnék elmenni táppénzre azt mondta a nőgyógyászom.
A munkáltatóm azt mondja
Nem fogok kapni se gyedet se gyest se semmit, mert lejár a munkaszerződésem év végével és kész. De akkor hogy tudok hivatalosan szülés előtti táppénzre menni? A munkáltatómnak kellene fizetni mindent, de ő nem akar fizetni.
Hivatalosan hogy működik ez?
(Nem tudom fontos e még az az információ, hogy június 19-re vagyok kiírva.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!