Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Büszkék vagytok arra, hogy...

Molnarmarcell21 kérdése:

Büszkék vagytok arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette?

Figyelt kérdés

2021. nov. 28. 10:21
A kérdező szavazást indított:
Büszke vagyok rá
Nem érzek semmit
Szégyenlem
20 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Büszke vagyok rá.
2021. nov. 28. 10:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Reálpolitika szerint cselekedett. A mostani politikusainktól sem várnék sokkal többet, de sajnos képtelenek rá.
2021. nov. 28. 10:30
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Szent István összekapcsolta Európa másik felével, a nyugattal az országot. A mostani kormány ezzel szemben elfordítja Európától az országot, és tolja vissza Ázsiába.
2021. nov. 28. 10:32
 4/12 anonim ***** válasza:
54%

"...inkább halál, mint szolgaság."

Azt nem szégyenlem, hogy megalapította az országot, és hogy magyar vagyok, azt viszont igen, hogy egy olyan szektába kényszerítette az embereket, amely milliók, ha nem milliárdok életét vette el csak azért, mert nem tetszett a képük.

2021. nov. 28. 10:43
 5/12 anonim ***** válasza:
29%

Én szégyellem, hogy egy tömeggyilkos mészáros "királynak" állítgatnak szobrot, aki ártatlan magyarok ezreit végezte ki válogatott kegyetlenséggel, amiért azok nem akartak behódolni a keresztény fertőnek.

Ezek a mocskos keresztények a saját gyerekeiket már kiskoruktól a keresztény papok farokszopogatásaira idomítják. Undorító beteg állatok, évszázadokon át azon élvezkedtek, hogy ártatlan embereket elevenen elégettek vagy válogatott kínzásoknak vetették alá, csupán azért hogy kiforgassák őket a vagyonukból, ugyanis a nehéz aranykeresztek, ékszerek, egyházi szobrok, kelyhek, a nehéz selyemruhák árát elő kellett teremteni valahonnan a saját zsírjukban fuldokló papság számára.

2021. nov. 28. 10:51
 6/12 anonim ***** válasza:
32%

Beteg szekta?

Nőket kiáltottak ki boszorkány nnnak és égették el máglyán.

2021. nov. 28. 12:51
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

4. Mi volt előtte? Rablógyilkos életmód, az mennyivel volt jobb? A "kalandozások" során szerinted hányan haltak meg? Így legalább az átlag magyar átállt egy békésebb, földművelő életmódra és nem a portyázásból szerezte a kenyerét. Amikor az emberek a régi magyarokra gondolnak ezt hajlamosak átugrani. Azzal büszkélkednek egyesek, hogy a nyugati parasztok imáikban könyörögtek, hogy a magyarok ne gyilkolják le őket. Mintha ez valami erény lenne. Bezzeg a himnuszban azért benne van, hogy "rabló mongol nyilát zúgattad felettünk", ugye amikor a másik oldalon vagyunk már nem látjuk ezt a fajta harcmodort annyira dicsőségesnek.

A kereszténység agresszív volt? Lehet. Mi volt előtte? Lehel kürtjét ismeritek nem? Az ősmagyar vallásban, ha valakit megöltél, az a túlvilágon a szolgálód lett. Ez mennyivel békésebb a kereszténységnél?

Sokan meghaltak a kereszténység miatt? Igen. És mennyien haltak meg a nomád népek portyázásaiban összesen? Például amikor ironikusan, a mongolok kiírtották a Magyar Királyság lakosságának közel 50% - át, plusz a Keleti Magyarságot. Mennyien haltak meg, amikor a tatárok minden várost és települést az utolsó csecsemőig lemészároltak, ha a város az ellenállás jelét mutatta. Mennyien haltak meg, amikor Möngke Timur birodalmában koponyákból építettek piramisokat? És valyon miért akartak a magyarok Nyugatra menni? Csak nem azért, mert ahhoz az élethez képest, amit a sztyeppén éltek, a kereszténység luxus volt? Csak nem azért, mert a besenyők a nyakunkon voltak?

Lehet újjal mutogatni, de az egy elég logikus tény, hogy a kereszténység felvétele egy előrelépés volt akkoriban.

2021. nov. 28. 12:59
 8/12 anonim ***** válasza:
*ujjal
2021. nov. 28. 13:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Miért lennék büszke??

Ha én mondtam volna neki, hogy Pityukám, ez egy jó módszer lenne a hatalmad megszilárdítására, akkor büszke lennék. De hát nem volt hozzá semmi közöm. Meg igazából én se vagyok benne biztosabb, mint bárki más, hogy az akkori őseim közt volt-e akár egyetlen magyarul tudó. Attól, hogy az ország közepén élek, és magyar a családnevem...

Az ugye nagyjából minden gondolkodó és történelmet ismerő ember számára nyilvánvaló, hogy ő maga se volt soha keresztény érzelmű. Viszont tudta, hogy a vallással tüzelik a bajkeverő magyarok ellen Európát, és rájött, hogy mivel legyőzni nem tudunk minden keresztény országot, ezért jobb üzlet társulni velük.

A hatalom megőrzése szempontjából mindegy volt neki, hogy a sámánok hazudják a népnek, hogy a legfőbb vezetőt Isten állította az élre, vagy pedig a keresztény papok hazudják ugyanezt. A vallásoknak már az őskor óta az volt a fő szerepük, hogy a vezetőt legitimálják a posztján.

Abban az időben egy ugyanolyan civilizálatlan, gonosz, emberellenes vallás volt a kereszténység is, mint az összes többi európai vallás, és szó szerint tűzzel-vassal védte a saját hatalmát azoktól, akik bármilyen formában veszélyeztették azt. (Giordano Bruno-t még 600 évvel később is máglyán égették el a napközpontú világ propagálása miatt, és előtte a nyelvét Isten nevében kivágták, hogy a máglyáról ne tudja lázítani a népet.)

2021. nov. 28. 15:42
 10/12 A kérdező kommentje:
Az Alaptörvény kimondja, hogy mi magyarok büszkék vagyunk erre.
2021. nov. 28. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!