Hogyan értelmezhető ez a diákigazolvánnyal kapcsolatos rendelet (?! )?
A tanköteles kor felső határát be nem töltött tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő év október 31. napjáig, amelyben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti.
Ha én 1991.aug.-ban születtem és az iskolát úgy kezdtem, hogy akkor a tankötelezettség már 18 év volt, akkor még igazából jónak kell lennie, nem?
Tavaly végeztem a középiskolában és ugyanekkor töltöttem be a 18. életévemet.
A lényeg, hogy még vagánykodhatsz vele október végéig.
Én is így vagyok, mint te. :)
Köszi!
Én is valahogy így értelmezem, de már több buszsofőr is mondta, hogy nem fogadhatják el, és nem értettem, miért nem :S
Első vagyok, de még szerencsére nem futottam össze ellenőrrel.
Állítólag, amikor hétfőn utazok majd a busszal, akkor lesznek rajta, mert azon a buszon mindig vannak. Akkor majd kiderül, hogy mi lesz, hogy lesz. :)
A rendelet alapján világosan ki lehet belőle venni, hogy ránk még vonatkozik az október 31-es határidő.
Amúgy nem kaptam még diákot az iskolámtól, így leigazolni sem tudom a bérletemet, mert kell hozzá külön igazolás, amire a diákom számát kell ráírni.
Kértem iskolalátogatásit a sulimban, azt adtak is, remélem jó lesz az ellenőrnek...
Végülis igazolja, hogy tanuló vagyok ott, ahol éppen vagyok, így jogos, hogy diáknak számítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!