Hívhatok-e rendőrt, ha egy vendég nem hajlandó távozni a lakásomból? (részletek alább)
Figyelt kérdés
1. A lakásnak 25%-ban vagyok tulajdonosa.
2. A vendéget nem én hívtam.
3. A többi tulajdonos azt szeretné, hogy maradjon a vendég.
4. Nincs megosztva az ingatlan.
Van vétójogom?
2021. nov. 2. 19:16
1/8 anonim válasza:
😀 ez durva
de szerintem nincs ilyen
2/8 anonim válasza:
Nem, mert a többi tulajnak joga van vendéget hívni
3/8 anonim válasza:
Történt valamilyen bűncselekmény ?
4/8 anonim válasza:
Ez magánlaksértés, a törvény szerint nem csak a jogellenes erőszakos bemenetel lehet magánlaksértés, hanem a jogellenes bent maradás is ! A bírói gyakorlat szerint, ha a lakásban többen laknak vagy többen jogosultak azzal rendelkezni, akkor bármelyikük, így a 25% os részesedésű lakó tiltó felszólításával ellentétes magatartás bűncselekményt valósít meg.
5/8 Nemzeti konzervatív válasza:
Érdekes jogi helyzet. Előbb a többi tulajt kéne meggyőzni.
6/8 anonim válasza:
4
Ez baromság. Fordítva ülsz a lovon.
Akinek 1%-a van, az is bent tartózkodhat, és az is hívhat oda vendéget. Legalábbis, a magyar törvények szerint.
7/8 anonim válasza:
6
inkább az amit te állítasz az...
a vendégnek nincs 1%-a se, az a kérdés, hogy aki enm ért egyet azzal, hogy őt indokolatlanul zavarja azt ki lehet-e tenni és igen ki lehet. Más ha pár órára van ott vendégségben vagy ha hetekig hónapokig, így mért kéne a 25 % os tul.hányadú lakónak eltűrnie a közös ingatlanban a 0% os vendéget...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!