Ha a férjemmel az ő tulajdonában lévő házban élünk és azt az ingatlant újítgatjuk fel folyamatosan ,válás esetén a gyermekemmel távozva az ingatlanból, mindent ott hagyva a férjnek, 16 év házasság után jogilag rendben van,hogy 0 Ft-tal kell távoznom?
A kerdes mikor lett a ferjede a haz. Mar a hazassag elott? Ha igen, akkor a hazhoz semmi kozod, a felujitasokhoz se ha nem tudod igazolni szamlakkal. Ha hazassag alatt lett a ferjed neven a haz, a kerdes az, milyen forrásból vette? Ha orokolt vagyonbol akkor szintén semmi kozod hozza.
Ha viszont nem hazassag elotti vagyonbol vette, hanem pl gyujtogette a fizetesebol, akkor az mar hazassag alatt szerzett vagyon es a haz felezodik. Ha mondjuk a egy 20millios hazrol van szo, amit o vett es abbol mondjuk 10millio volt a hazassag elotti vagyon, masik 10millio hitel, amit a hazassag alatt akar kizarolag o vett fel, akkor ez esetben a fel haz az ove, a 10millio onresz jogan, a masik fel fele viszont a tied mert hazassag alatt szerzett vagyon. Ilyen esetben sem az nem számít hogy o mennyit keresett, mennyit tett felre vagy hogy csak o fizette a hitelt.. a hazassag vagyonkozosseget jelent, vagyis a te hiteled az ove is es vica versa..
Szoval reszletesen ird le a haz sorsat.
Amugy az ingosag fele megillet, pl a ket eves tv, huto, stb..
Köszönöm a válaszokat.
A házhoz semmi közöm.
Én csak a saját anyagimat fektettem bele. Úgy , hogy közben az ő első házasságából született gyermekét is mi neveltük a közös gyermekkel együtt.
Én nem is gondoltam, hogy az ingatlanból bármi is járna nekem. Ez nem kérdés. Tudom hogy nem.
De azt is tudom , hogy egyik fél sem semmizheti ki a másikat.
Minek nevezzem, ha nem kisemmizésnek, azt amikor a közös gyermekünkkel csak a személyes holminkkal távoztunk az ingatlanból és a férj elmondása szerint minden elévült így ő nem fizet semmit.
Hát 16 év házasság után a semmivel és egy gyerekkel albérletbe menni.....
Személy szerint nem tartom fernek, hogy mindenem beletettem és ennek ellenére 40-en túl a 0-ból kell elkezdenem a gyermekemnek és magamnak megteremteni mindent.
Az ingóság fele jar. Azt senkinek nem tudja beadni hogy mondjuk a tv vagy a huto a hazassag elottrol valo.
Beszelj egy ugyveddel, es tajekoztasd az exed hogy igenyt tartasz a haz ingosagainak a felere. Vagy penzben vagy osztozkodjatok.
Nyilvan valo hogy pl.a 3eves mosogep nem csak az ove. Nem lesz csak az ove csak azért mert az ingatlan az ove.
Nem A felújítások költségének a fele téged illet.
A gyerekre gyerektartást ha indokolt magadra házastársi tartást Utóbbi alapos indokkal ítélik meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!