Aki végzett az egyetemen,az vehet diák jegyet,addig,amíg a diákigazolvány matrica érvényes vagy nem?
Úgy tudom a 2.féléves diák matrica október 31-ig érvényes.
Ez azt jelenti,hogy aki végzett,az eddig utazhat diák jeggyel,akkor is ha már dolgozik?
Azért merült fel bennem a kérdés,mert olvastam,hogy a diák matricák érvényességét meghosszabbítják.
Ez csak a hallhatói jogviszonnyal rendelkezőkre érvényes,vagy azokra is,akik most végeztek?
A meghosszabbítás azokra vonatkozik akik most hallgatók, diákok. Akik végeztek azoknak nincs miért hosszabbítani.
Azért van plusz idő a diákigazolvány érvényességében, mert pl. az egyetemeken, középiskolákban a nyár elején vége az oktatásnak, de a következő szeptemberben simán lehet továbbra is diák, ha beiratkozik egyetemre, egyéb suliba, vagy az egyetemista a következő félévére. A kettő között is diáknak kell számítson a nyáron és ezt csak úgy lehet elérni ha nem a tanév végéig érvényes a diákigazolvány, hanem a következő félév elején addig, amikor már van lehetőség a hosszabbításra. Ez a hosszabbítás nem azt jelenti, hogy csak úgy hozzáírnak még egy hónapot, hanem a következő félév vagy tanév miatt hosszabbítják meg egy újabb ciklussal, mert már beiratkozott és diák az illető.
Mint amikor az autópálya matrica nem január 1-ig érvényes, hanem január 31-ig, hogy legyen időd megvenni a következő évit.
#2-es
Érdekes,mert ha pl nincs munkád,akkor a 45 nap ingyen tb-t is ettől a naptól számítják,amikor lejár a diákod,én úgy tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!