Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az előre befizetett utunkon...

Az előre befizetett utunkon vagyunk de kaptunk egy hívást, hogy a gyerekünk karanténba került?

Figyelt kérdés

A jól megérdemelt őszi kikapcsolódáson vagyunk, az előbb kaptunk egy hívást, hogy a 4 éves kislányunk járványügyi megfigyelésért elrendelték a szerdai nappal, mert az óvónéninek pozitív lett a tesztje, ilyenkor mi van? 180 km-re vagyunk otthonról! A bölcsőde intézményvezetője telefonált, eléggé zaklatott hangon.

A gyereknek nincsenek tünetei! A héten nem is volt bölcsődében!

Többször kerestek tegnap, tegnap előtt erről a számról, de mindenki hagyjon minket békén jeligére nem vettem fel, ma is csak a 6. próbálkozásnál, hogy ki a fene lehet az.

Hétfőn mennénk haza!

2021. okt. 29. 14:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%

Azta micsoda szülő :DDD Ugye te utálod a gyerekedet? És ha amiatt hívtak volna, hogy meghalt? "hőőőőő senki ne zavarjon, én nyaralok, a kölök meg majd akkor érdekel amikor hazamentem a jól megérdemelt nyaralásomról"

az agyam eldobom :D

2021. okt. 29. 14:52
 2/12 anonim ***** válasza:
14%
Ki vigyáz a gyerekre, amíg ti üdültök? Ezt nem vele kéne megbeszélned a politika rovat helyett?
2021. okt. 29. 14:52
 3/12 A kérdező kommentje:

Egyes: "NyaraLUNK" Itt vagyunk mindannyian, én, párom, kislányunk.

Kicsit próbáld meg már értelmezni azt, amit írtam.

2021. okt. 29. 14:53
 4/12 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem nyaraljatok tovább a jól megérdemelt nyaralásotokon :) Ha a gyerek, vagy az akivel van, addig lélegeztetőgépre kerül, vagy meghal, akkor se gyertek haza, ja és a telefont hétfő reggelig ne vedd fel! Jó nyaralást! ;)
2021. okt. 29. 14:54
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Hát... mondanám, hogy azonnal menjetek haza, de azt is megértem, hogy ha elegetek van a cirkuszból. Oltva vagytok?
2021. okt. 29. 14:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Huhh de nehéz a szövegértése egyeseknek :D A gyerekkel együtt nyaralnak, a legtöbb ember nem szereti ha a családi nyaraláson zaklatják mindenféle hívásokkal. A gyerek jól van, nincsenek tünetei, nyilván ha rosszul lesz hazajönnek majd. Szó sincs arról hogy lélegeztetőgépre kellene rakni, arról meg végképp nem hogy meghalt volna, honnan szedtek ennyi butaságot? :D Nulla segítőkészség, csak a másik rohadjon meg, az a lényeg.

Ha hétfőn már mentek is haza, akkor én a helyedben ezt a 2 napot már biztos kint tölteném. Viszont nem tudom, hogy ezt mennyire szigorúan ellenőrzik, lehet fel kellene hívni valaki illetékest, hogy ilyenkor mi a teendő, a hétvégét kint tölthetitek-e. Ha meg a gyerek rosszabbul lesz, nyilván menjetek haza egyből.

2021. okt. 29. 15:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
1 hét alatt már kijött volna valami tünet, ha elkapta volna, így ezért biztos nem loholnék haza. Tavaly ősszel a lányom 2x volt karanténba a tanítónénik miatt, ellenőrizni 1x se jöttek.
2021. okt. 29. 15:16
 8/12 anonim ***** válasza:
92%

Ez nem játék, nagyon pórul járhattok!

"Mikortól kötelező a járványügyi elkülönítés?

Attól kezdve, hogy az orvos vagy kivételesen a hatóság elrendeli. Az elkülönítés elrendelése akár szóban vagy telefonon is megtörténhet, ezért az elkülönítés helyét ezért már a szóbeli vagy telefonos jelzés időpontjától nem szabad elhagyni. Ha hatósági határozat is születik az elkülönítésről, akkor erről a rendőrség is értesül, így ellenőrizheti az elkülönítés betartását."

[link]

Be nem tartását Btk így szankcionálja:

Járványügyi védekezés akadályozása *

322/A. § * (1) Aki

..

b) járvány idején az elrendelt járványügyi elkülönítés, megfigyelés, zárlat vagy ellenőrzés,

...

végrehajtását akadályozza, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

[link]

2021. okt. 29. 15:24
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező

Nyilván nem egyedül jár a 4 éves gyereketek óvodába meg haza és nem hagytátok egyedül éjszakára.

Ha a csoport karanténba került akkor a gyerek azzal kell maradjon aki vigyázott rá eddig. Ha a héten nem is volt bölcsődében akkor biztos nem is fertőzött, marad ott ahol van. Majd ha hazajöttetek akkor fel kell hívni a megfelelő hivatalt - az óvodában meg fogják mondani ki rendelte el a karantént és vele kell megbeszélni, hogy a gyerek nem lehet fertőzött mert nem is volt óvodában.

2021. okt. 29. 15:27
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

"Egyes: "NyaraLUNK" Itt vagyunk mindannyian, én, párom, kislányunk.

Kicsit próbáld meg már értelmezni azt, amit írtam."

NEM írtad le a kérdésben! Pont ezért kapsz iylen válaszokat, mert nem írtad le.

Kicsit próbáld meg értelmezni a saját magad által leírtakat!

2021. okt. 29. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!